Happy birthday to FOAMGLAS T3+

124748F0054PITT
AfbeeldinglambdaBelgiumNL
FOAMGLASARCHITECTATWROKGHL

T3+, de jongste telg in de FOAMGLAS®-familie, blaast zijn eerste verjaardagskaarsje uit. En dat doet hij met gepaste trots. Reeds na één jaar  neemt de isolatieplaat, met een lambdawaarde die ruim 12% beter is dan die van zijn oudere broer T4+, maar liefst 60% van het totale FOAMGLAS®-volume uit. En de interesse blijft maar stijgen. Verwonderlijk is dat niet, want T3+ bezit de unieke eigenschappen van cellenglas, maar met een ongeziene thermische en economische meerwaarde, en dat zonder meerprijs.

FOAMGLAS® onderscheidt zich van andere isolatiematerialen door zijn unieke combinatie van een hoge thermische isolatiewaarde met een ongeziene druksterkte en een uitzonderlijke brandweerstand. Deze speciale eigenschappen blijft FOAMGLAS® daarenboven generaties lang behouden, aangezien de grondstof van cellenglas - minstens 60% gerecycleerd glasmateriaal, aangevuld met minerale stoffen zoals zand, dolomiet en ijzeroxide  - volstrekt ongevoelig is voor water(damp), schimmel, corrosie en temperatuurswisselingen. FOAMGLAS® kan dan ook worden toegepast in de hele bouwschil, van ondergrondse muren en daken, en in de meest uiteenlopende toepassingen, van parkeerdaken en zwembaden tot veeleisende veiligheidsomgevingen in de medische, chemische of farmaceutische sector. 

Bijkomende sterke troef

Met T3+ zijn de medewerkers van FOAMGLAS® in Tessenderlo, sinds juli 2017 onderdeel van het Amerikaanse Owens Corning, vorig jaar nog een stap verder gegaan. Na meer dan vier jaar onderzoek en ontwikkeling verrasten ze vriend en vijand met een plaat waarvan het isolerend vermogen ruim 12% hoger ligt dan dat van zijn voorganger T4+ (van λ=0,041 naar λ= 0,036 W/mK), en dat zonder afbreuk te doen aan de druksterkte van het materiaal.

 “We zijn er namelijk in geslaagd om voor T3+ minder glas te gebruiken, waardoor de isolatieplaat nog meer cellen met stilstaande lucht bevat, en dus nog beter isoleert. En dat zonder meerkost voor de klant, en zonder de gekende troeven van ons product te beïnvloeden. De nieuwe technologie zorgt immers niet enkel voor een spectaculaire verbetering van de lambdawaarde met ruim 12%, maar tegelijk ook voor een fijnere celstructuur, zodat de druksterkte van de platen niet vermindert.”

Frank Vanhove, Managing Director Benelux van Owens Corning

T3+ is voor FOAMGLAS® de belangrijkste productinnovatie in 30 jaar. Het vooronderzoek besloeg ongeveer drie jaar, gevolgd door nog eens 1,5 jaar productietesten, en een investering van 1,2 miljoen euro in nieuwe technologie.

Toekomstgericht

“Met T3+ geeft FOAMGLAS® een antwoord op de uitdagingen van de bouwsector: een steeds betere energie-efficiëntie, maar ook het beter beheren van de totale kostprijs van een gebouw, dus niet alleen de kostprijs van het gebouw zelf, maar ook de onderhouds- en operationele kosten gedurende de levensduur van het gebouw. Dankzij de spectaculair verbeterde lambdawaarde kan FOAMGLAS®-isolatie nu in minder lagen of in een kleinere dikte wordt geplaatst. Dat betekent een aanzienlijke winst in tijd en kostprijs. Bovendien staat geen enkel isolatiemateriaal garant voor zo weinig onderhoudskosten en zo’n langdurige bescherming. Na 40 jaar is cellenglasisolatie nog altijd even droog en doeltreffend als op het moment dat het werd geplaatst.” 

Frank Vanhove, Managing Director Benelux van Owens Corning

Bijkomend voordeel van de verbeterde isolatiewaarde is dat het toepassingsgebied van cellenglas nog kan worden uitgebreid. Behalve in platte daken – de specialisatie van FOAMGLAS® – is T3+ ook uitermate geschikt voor andere delen van de gebouwschil, en hoeft het daar niet meer onder te doen voor andere minerale isolatie. 

Groot, en nog stijgend succes

Eén jaar na de lancering van de nieuwe generatie cellenglas zien de cijfers er bijzonder goed uit.

“Ontwerpers hebben duidelijk meer interesse voor FOAMGLAS® dan vroeger, zeker voor T3+. In amper één jaar tijd heeft T3+ al 60% van ons verkoopsvolume ingenomen. Architecten en EPB-verslaggevers hebben de  nieuwe platen dus zeer vlot aanvaard en toegepast als volwaardig isolatiemateriaal. En de interesse blijft maar stijgen. 2018 belooft voor T3+ een fantastisch jaar te worden!”

Frank Vanhove, Managing Director Benelux van Owens Corning

Bovendien kan je binnenkort kiezen tussen een groter aanbod isolatiediktes tot 20 cm dikte. Vandaag wordt T3+ hoofdzakelijk gebruikt voor de isolatie van ondergrondse muren en van platte daken, zowel de daken die worden geplaatst volgens de traditionele methode - met warm bitumen - als deze die worden verkleefd met koudlijm. Ook hier merkt FOAMGLAS® een duidelijke verschuiving. De plaatsingsmethode met koudlijm wordt drie keer vaker toegepast dan in 2016.

Wilt u graag meer informatie ontvangen omtrent FOAMGLAS® T3+? Vul het formulier in en FOAMGLAS® neemt met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email