Geef brand en rook geen kans

Het kabelbaancentrum in Nauders in Oostenrijk werd in 2015 uitgebreid. Enkele dagen voor de voorziene afwerking veroorzaakten laswerken een brand in het dak. Ondanks de snelle tussenkomst van de brandweer werden grote delen van de bovenste verdieping door de brand verwoest. Door de bluswerken drong het water door tot de benedenverdieping waar de skiwinkel en de kassa’s zich bevonden.

Enkele feiten

  • De zones die beschermd werden door de FOAMGLAS®-binnenisolatie leden geen enkele schade, noch door het vuur, noch door het water.

  • Na het onderzoek getuigden de experts: het gedeelte dat beschermd werd door de FOAMGLAS®-binnenisolatie is gevrijwaard gebleven en heeft enkel een nieuwe verflaag nodig. Het compacte en gelijmde isolatiesysteem van FOAMGLAS® heeft het volledige volume efficiënt beschermd.

  • De schade werd beperkt tot het minimum. De lage herstelkosten zijn te danken aan de bescherming die het FOAMGLAS®-isolatiesysteem heeft geboden.

  • Een opmerkelijke tijdwinst: het project werd op tijd afgewerkt, begin december 2015.

Iedereen weet dat er bij branden soms doden vallen. Maar weet u ook dat het merendeel van de slachtoffers (ongeveer 70%) de dupe is van de snelle rookverspreiding en de giftige gassen die vrijkomen? Rook en gassen zijn vooral gevaarlijk doordat ze uiterst giftige ingrediënten kunnen bevatten, het zicht op de vluchtwegen belemmeren en de hitte overdragen. Met minstens 5.000 branden per dag in Europa, is de brandveiligheid van onze gebouwen een heel belangrijke uitdaging voor onze maatschappij.

FOAMGLAS®-isolatie verbetert de brandveiligheid van het gebouw 

Rookmelders, branddetectiesystemen en alarminstallaties zijn belangrijk, maar ze kunnen de snelle verspreiding van vuur niet voorkomen. FOAMGLAS®-isolatie kan dat wel. Het gebruik van niet-brandbare isolatiematerialen verbetert de brandveiligheid van een gebouw aanzienlijk. Zij produceren geen hete giftige dampen en verhinderen de uitbreiding van de brand doorheen de bouwschil. Daardoor krijgen de aanwezigen meer tijd om te vluchten en hebben de brandweerlui meer kans om mensenlevens en het gebouw zelf te redden.

Via het antwoordformulier kan u alvast de brochure rond brandpreventie aanvragen.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email