Falx: hét lichtgewicht bevestigingssysteem voor PV-panelen

Flamco
Flamco

Snelle en eenvoudige montage door drie simpele onderdelen levert 50 % tijdwinst op

Flamco introduceert Flamco Falx, een compleet nieuwe oplossing voor de installatie van PV-panelen voor platte daken. De installatie van zonnepanelen is vaak lastig, tijdrovend en belastend voor daken. Maar Flamco Falx is een ingenieus en lichtgewicht product. Het bestaat uit slechts drie onderdelen: een montageblok, een rail om gemakkelijk rijen blokken aan te koppelen en een clip om PV-panelen vast te zetten. Dit systeem wordt geplaatst in een handomdraai, èn zonder gereedschap. Snel, eenvoudig en veilig. Hiermee bespaart u tot 50 % op de installatiekosten.

 

 

 

Revolutionair innovatief

Een montagesysteem voor elk type PV-panelen dat uit niet meer dan drie onderdelen bestaat, is al revolutionair. Maar Flamco Falx is in méér opzichten innovatief. Zo blijft het systeem dankzij een uitgekiend aerodynamisch ontwerp ook bij harde wind op z’n plaats. De aerodynamica is door een onafhankelijke partij getest in een windtunnel conform NVN 7250. Dit betekent dat er slechts een minimum aan ballast nodig is. Daarvoor kan het grind op het dak worden gebruikt, dankzij speciale uitsparingen in de looppaden van de montageblokken. Desgewenst kunnen er ook stoeptegels in het pad worden gelegd. Het gebruik van lichtgewicht materiaal zorgt voor een uiterst geringe belasting op het dak.

 

Ingenieus systeem

Het Flamco Falx systeem heeft naast de eenvoudige montage en de geringe belasting op het dak nog een groot aantal voordelen. Zo is het montagesysteem geschikt voor elk merk en elke maat PV-paneel. Dankzij het lichte gewicht en de minimale ballast is het toepasbaar op vrijwel alle platte daken. Slimme ventilatie aan alle zijden en actieve convectiewerking zorgen voor een betere temperatuurbeheersing. Daardoor hebben de PV-panelen een beter rendement en een langere levensduur. Hemelwater wordt aan alle kanten afgevoerd. Daardoor heeft het een minimale invloed op de dakfunctie. De montageblokken zijn uitgevoerd in weerbestendig kunststof.

 

Wilt u meer weten over Flamco Falx:

http://www.flamcogroup.com/be-nl/pageid/company-innovation-falx

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email