Vermijd koudebruggen bij het bevestigen van objecten aan de buitengevel

Bouwen of verbouwen? Eén ding is zeker: af en toe bevestig je iets aan je buitengevel. Denk maar aan een brievenbus, buitenverlichting, een zonnetent, een balustrade, een schotelantenne,…

Maar wist je dat je op die manier ook koudebruggen kan veroorzaken? Je deed al die inspanningen om goed te isoleren maar door het gebruik van de verkeerde bevestigingsmiddelen creëer je opnieuw koudebruggen.

fischer brengt een compleet gamma aan krachtige ankers op de markt, die koudebruggen vermijden. De FID en Thermax systemen hebben een lage thermische geleiding waardoor je warmteverliezen voorkomt en de kwaliteit van de isolatie intact blijft.

Voor de bevestiging van lichtere objecten kan een bevestiging in het isolatiemateriaal volstaan, voor zwaardere lasten moet de bevestiging in de achterliggende muur gebeuren via een afstandsmontage.

Bevestiging van lichte elementen op de gevel met FID 50 en 90

De pluggen FID 50 en FID 90 kunnen enkel gemonteerd worden in isolatiemateriaal. Brievenbussen, buitenverlichting, bewegingsdetectoren, naambordjes, camera’s,… kunnen eenvoudig en snel geïnstalleerd worden in gepleisterde en ongepleisterde isolatieplaten van polystyreen of polyurethaan en dat met standaard gereedschap zonder voorboren.

De spiraalvormige draad van de isolatiemateriaalplug FID boort zichzelf vast in de isolatieplaat. De elementen worden bevestigd met een schroef met diameter van 4,5 mm (FID 50) of 6 mm (FID 90).

FID 50 kan in dunne isolatieplaten worden bevestigd vanaf 50 mm met een draagkracht van 5 kg tot 9 kg. FID 90 wordt gebruikt in dikkere panelen vanaf 90 mm en kan grotere belastingen aan met een draagkracht van 8 tot 14 kg.

Bevestiging van zware elementen op de gevel met Thermax

Voor de bevestiging van middelmatige tot zware belastingen ontwikkelde fischer Thermax: een bevestigingsmiddel voor een afstandsmontage doorheen de isolatielaag met verankering in de dragende verankeringsondergrond. Het Thermax bevestigingssysteem voorkomt koudebruggen dankzij een glasvezelversterkte kunststof koudebrugonderbreking. Op die manier worden warmteverliezen tot een minimum beperkt.

Verankeren tot 50 kg : Thermax 8 en 10

Voor het installeren van regenpijpen, verlichting, bliksemafleiders,… is Thermax 8 en 10 ideaal. Zelfs bij oneffen oppervlakken is de pasvorm perfect.

Door het gebruik met de universele UX plug zijn de Thermax 8 en 10 veilig verankerd in de houder. Thermax 8 en 10 kan isolatiesystemen overbruggen van 45 mm tot 180 mm en biedt meerdere aansluitmogelijkheden met houten spaanplaat schroeven (4,5-6 mm) plaatschroeven (6,3 mm) en metrische schroeven (M6/8/10). Ook voor deze bevestiging is geen speciaal gereedschap nodig.

Verankeren tot 340 kg in beton : Thermax 12 en 16

Voor de installatie van jaloezieën, airconditioning units, zonnetenten, schotelantennes… op buitenmuren van beton, geperforeerde baksteen, cellenbeton,….

Dit systeem wordt gecombineerd met een chemische verankering, FIS V en/of FIS EM. Deze zijn goedgekeurd voor hoge belastingen voor veel bouwmaterialen (beton, geperforeerde baksteen, volle baksteen, cellenbeton,...). Thermax 12/16 systemen kunnen snel en veilig worden geïnstalleerd zonder speciaal gereedschap. Zelfs bij het doorboren van de isolatie met een dikte van 60 tot 170 mm treedt geen koudebrug op.

Wens je meer informatie over deze bevestigingssystemen aan de buitenzijde van gebouwen, vul dan bijgevoegd formulier in.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email