Snelle en eenvoudige montage in plaatmateriaal dankzij DUOTEC

Het plaatsen van hangkasten, schappen, schilderijen, kapstokken, spiegels of verlichting op gipsplaten, vezelplaten, houtpanelen (type MDF, OSB,…), stalen of plastic platen is niet altijd evident aangezien de hoge belasting.

Fischer zorgt opnieuw voor een installatie-vriendelijke oplossing nl. DUOTEC met een snelle en gemakkelijke montage in dunne holle wanden.

Slechts 10 mm boren

U dient slechts een klein boorgat met een diameter van 10 mm te boren. Hierin plaatst u een klein kantelelement van 39 mm. De unieke vorm van dit harde rode kantelelement zorgt ervoor dat de hoge lasten verdeeld worden over een groot oppervlak. Het grijze en zachtere deel van het kantelelement zorgt dan weer dat de plug zich niet in de gipsplaat drukt en dat de plaat zijn sterkte niet verliest. De DUOTEC kantelplug is gemaakt van glasvezel versterkte kunststoffen voor hoge trekbelastingen in alle plaatmaterialen. In de kantelplug zelf zitten ook twee roestvrij stalen platen voor de flexibele schroefbevestiging in combinatie met verschillende schroeven, haken en draadstangen. Dit maakt dat de plug zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. De witte kraag – vervaardigd uit glasvezel versterkte kunststof – verhoogt het draagvermogen. De gebogen greep zorgt ervoor dat de installateur obstakels kan detecteren (bvb. kabels, leidingen…) bij de installatie in de holte.

Ook toepasbaar in massieve ondergrond

De DUOTEC plug kan ook als expansieplug worden gebruikt. Dankzij de schroefbegeleiding kan de plug in hout of beton worden bevestigd.

Wilt u meer weten over de DUOTEC plug, dan kan u de technische brochure aanvragen via het formulier.  

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email