Snelle en veilige reparatie van gevels met renovatie spouwankers

Bij oudere woningen met spouwmuren komt het wel vaker voor dat de spouwankers aangetast zijn. Daardoor is het buitenblad niet langer goed bevestigd aan het binnenblad en dat zorgt voor gevaarlijke barsten of zelfs loskomende geveldelen. De mechanische renovatie spouwankers VBS-M van fischer zijn de passende oplossing voor het (opnieuw) optimaal verbinden van gemetselde buiten- en binnenspouwbladen.

Het fischer VBS-M spouwanker bestaat uit een schroef en een nylon plug. De plug bevat twee spreidzones, één voor het binnenblad en één voor het buitenblad, voor een zeker verankering in het materiaal. Het midden van de plug is voorzien van een spiraalvormige groef die voorkomt dat water via het anker naar het binnenblad stroomt.

Een boorgat van 8 mm volstaat

Het unieke aan deze ankers is dat zij speciaal ontwikkeld en goedgekeurd zijn voor de toepassing in de voeg. Een boorgat met een diameter van 8 mm volstaat i.p.v. de gebruikelijke 12 mm. De beperkte diameter van het boorgat zorgt niet alleen voor een mooier eindresultaat, het biedt ook beter bescherming tegen mogelijke warmtelekken en vochtproblemen die ontstaan wanneer bij de plaatsing stukken steen afbreken en in de relatief smalle spouw terecht komen. Het renovatie spouwanker is beschikbaar in verschillende afmetingen, vanaf 8x120 t.e.m. 8x285. Dit zowel in elektrolytisch verzinkt staal als in roestvrij staal (inox).

Een snelle en zekere montage

Het fischer VBS-M renovatie spouwanker zet ook nieuwe maatstaven op het gebied van montagezekerheid en montagesnelheid. In tegenstelling tot chemische ankers wordt er bij dit mechanisch anker geen gebruik gemaakt van lijmen of chemische stoffen. Je moet dus geen rekening houden met droogtijden, je kan ze ook installeren bij vriestemperaturen én het is een stuk vriendelijker voor het milieu. Voor de plaatsing heb je enkel een standaard boormachine en accuschroefmachine nodig.

De schroef herkent of het anker voldoende diep in het binnenblad of bijvoorbeeld in een slecht gevulde stootvoeg steekt. Een verankeringsdiepte van slechts 50 mm volstaat. fischer levert standaard kwalitatief hoogwaardige boren en bits mee. Het anker is voorzien van een kwaliteitsverklaring (Dibt) dat het VBS-M renovatie spouwanker zowel in geperforeerde, in holle en in massieve bouwmaterialen als ook in de lintvoeg toegepast kan worden.

Wens je meer informatie over die mechanisch renovatie spouwanker, vul dan bijgevoegd formulier in.

Breng ons een bezoek op Batibouw 2017 : hal 9, stand 224

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email