Fischer bevestigingssystemen lanceert een nieuwe chemische mortel voor gescheurd beton: de FIS Superbond. Zoals zijn naam laat vermoeden, is deze vinylester niet van een kleintje vervaard. Hoge belastingen in gescheurd beton kosten hem geen moeite.

Deze onvermoeibare allrounder is voorzien van een Europese Technische Goedkeuring voor gescheurd beton en een brandgoedkeuring R120. De mortel kan zonder problemen onder water gebruikt worden en is dus ideaal voor werven in openlucht.

De mortel is niet alleen toepasbaar met ankers en draadstangen, maar ook met wapeningsstaven. Het is dan ook het best presterende chemisch anker in combinatie met standaard draadstangen. De mortel is zowel verkrijgbaar in standaard 390 ml kokers voor injectiepistolen, als in glascapsules. Het bereik van de installatietemperatuur voor de kokers ligt tussen -15°C en + 40°C. Voor de glascapsules is het bereik zelfs groter: -30°C tot +40°C. Voor beide toepassingen is het bereik van de toepassingstemperatuur van -40°C tot +150°C. Het anker behoudt dus zijn kwaliteiten in extreme temperaturen zoals in de omgeving van ovens.

Wie graag glascapsules gebruikt in plaats van kokers, geniet van extreem korte uithardingstijden (5 minuten bij 21°C). De glascapsules zijn in standaard formaat beschikbaar, maar ook in mini-uitvoering. Het is mogelijk 2 mini-capsules te combineren om zo nog een langere verankering dan bij de standaard glascapsules mogelijk te maken.