Fermacell ontketent een revolutie in renovatie met JK fermafloor, de dunne oplossing voor vloerverwarming

Fermacell
Fermacell
Fermacell

Vloerverwarming is een droom die vaak stuk springt in een renovatieproject. De vloer kan doorgaans immers maar beperkt verhoogd worden. Met de totaaloplossing van fermacell en JK Vloerverwarming hoeft het niet bij dromen te blijven. Met een beperkte bijkomende vloeropbouw is vloerverwarming vaak wel een haalbare comfortoplossing. En dat zonder breekwerken.

2 ervaren partners slaan de handen in elkaar

fermacell en JK Vloerverwarming sloegen de handen in elkaar voor de ontwikkeling van een totaalconcept voor vloerverwarming: JK fermafloor. Om vloerverwarming te plaatsen is doorgaans een bijkomende vloeropbouw van al snel 7 à 10 cm nodig. En dat is een struikelblok in bestaande woningen of bij renovatieprojecten. De vloeropbouw zo sterk verhogen heeft immers een ingrijpende invloed op alle andere elementen in de woning: de deurkaders, de comforthoogte van schakelaars en stopcontacten, … Daarom heeft al meer dan één verbouwer zijn plannen om vloerverwarming te installeren moeten laten varen.

Dun en pasklaar vloerelement

De 2E26 vloerelementen van fermacell – opgebouwd uit twee 12,5 mm dikke gipsvezelplaten – met daaronder een laag vilt (9 mm dik) bieden een dun en pasklaar alternatief. Daarin zijn sleuven gefreesd en is de robuuste JK Flextube van JK Vloerverwarming verwerkt. De ingeslepen vloer kan op twee manieren worden afgewerkt.

Bij de meest eenvoudige en dunste oplossing (34 mm) wordt het slijpsel met een epoxyhars vermengd tot een pasta waarmee de sleuven dichtgesmeerd worden. Hierop wordt vervolgens de definitieve vloerafwerking aangebracht.

Een andere oplossing is op de basislaag van de fermacell 2E26 Vloerelementen een druklaag aan te brengen met 10 mm dikke gipsvezelplaten. De definitieve vloerafwerking komt dan op deze plaat. Hiermee krijgt de vloer ook een verhoogde brandweerstand van 60 minuten. De totale vloeropbouw blijft zo nog beperkt tot hooguit 50 mm.

Floorgrinder slijpt stofvrij

JK Vloerverwarming ontwikkelde een speciale machine – de floorgrinder – om de sleuven in de fermacell Vloerelementen te slijpen. Het slijpproces verloopt volledig stofvrij. fermacell verwerkt het vrijgekomen stof op zijn beurt bij de productie van nieuwe gipsvezelplaten.

De combinatie van beide producten biedt tal van voordelen. Vloerverwarming wordt een haalbare kaart in bestaande gebouwen. Dankzij de dunne vloeropbouw brengt u de woning sneller en nauwkeuriger op comforttemperatuur. Bovendien verbruikt u minder energie dankzij het lage temperatuursysteem. Wanneer u voor een warmtepomp kiest, kunt u overigens het vloerverwarmingsnet ook gebruiken om te koelen.

Zelfs op een houten vloerconstructie mogeljk

De fermacell Vloerelementen verbeteren naast de aangehaalde voordelen verder de akoestische en thermische prestaties van de nieuwe vloer aanzienlijk. Verder zijn ze relatief licht van gewicht en dus heel geschikt voor plaatsing op een houten vloerconstructie. De vloerelementen zijn tot slot snel te verwerken en vragen geen droogtijd of speciaal materiaal voor de plaatsing.

Tijdens BATIBOUW 2017 kunt u de kwaliteiten van JK fermafloor ontdekken in het Experience Center van fermacell op stand 5307 van XELLA in hal 5 van Batibouw.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email