Facadeclick pioniert met circulaire gevels

Facadeclick
Facadeclick
Facadeclick

Facadeclick is een nieuw innovatief Belgisch droog gevelbouwsysteem. Naast de vele praktische en esthetische voordelen, is het ook een systeem dat perfect past in de circulaire economie.

Voor wie nog niet vertrouwd is met het Facadeclick systeem: het is een droog gevelbouwsysteem waarmee klassieke gevelstenen dankzij een innovatieve kunststof insert op elkaar geklikt worden. Het gaat om klassieke gevelstenen van de firma Nelissen Steenfabrieken die dankzij cylindrische uitsparingen over de kunststof insert geschoven kunnen worden.

Voor de spouwmuurisolatie werkt Facadeclick samen met Termokomfort: een isolatiesysteem  met geëxpandeerde schuimkorrels. Initieel werden die schuimkorrels gemaakt van geëxpandeerd polystyreen (EPS), maar intussen maakt Termokomfort de zgn. BiofoamPearls. Het gaat om isolatiekorrels op basis van organisch materiaal (melkzuur) die Cradle to Cradle gecertificeerd zijn en het Biobased keurmerk heeft verkregen.

Gevel kan na afbraak volledig hergebruikt worden

De unieke combinatie van gevelstenen die in elkaar klikken en een isolatiesysteem dat Cradle to Cradle gecertificeerd is, resulteert in een gevelsysteem dat perfect past in de circulaire economie. De bakstenen kan je makkelijk weer uit elkaar halen. Omdat ze niet verkleefd of gehecht werden met cement zijn ze eenvoudig opnieuw te gebruiken.

De kunststof inserts kunnen ook hergebruikt worden en hebben volgens de eerste tests een levensduur van 150 jaar, zonder verlies van sterkte. De BiofoamPearls kunnen industrieel gecomposteerd en via een proces van fotosynthese, fermentatie en polymerisatie opnieuw tot BiofoamPearl isolatiekorrels verwerkt worden.

Het resultaat is dus een gevelsysteem dat makkelijk 2 tot 3 keren hergebruikt kan worden en op die manier een bijzondere bijdrage levert aan de circulaire bouweconomie.

Wilt u meer informatie over dit gevelbouwsysteem? Vul het invulformulier in en Facadeclick neemt met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email