Hoe kan je een zuivere en duurzame afwerking van de voegen rond ramen en deuren bereiken?

DemoEWA
EWA Profile
EWA Profile

Je kent ongetwijfeld het gebruik van siliconen voegen rond ramen, deuren en garagepoorten. Het is de klassieke manier waarmee ramen en deuren worden afgewerkt. Het plaatsen van siliconen voegen is een stiel op zich en het wordt steeds moeilijker om echte stielmannen hiervoor te vinden. Daarbovenop verkleuren en verduren siliconen voegen op lange termijn, waardoor de afwerking van uw huis slordig lijkt.

Bij nieuwbouw

Het EWA-profile (staat voor: Esthetisch Weerbestending Afwerkingsprofiel) lost dit probleem op omdat het profiel - voordat het raam in de woning wordt geplaatst - kan gemonteerd worden op het raamkader. Je krijgt hierdoor een uiterst strakke, esthetische, weersbestendig systeem die de voegen afwerkt. In nieuwbouw is het perfect mogelijk om het EWA-profile bij aankoop mee te bestellen.

Renoveren met steenstrips

Bij renovatie ligt dit anders. Het EWA-profile kan enkel worden toegepast wanneer men renoveert met steenstrips. Door het renoveren van de buitenmuren is er plaats om tussen de steenstrips en de bestaande ramen het EWA-profile te plaatsen. Denk je eraan om jouw woning te isoleren en af te werken met steenstrips? Neem dan zeker met ons contact op om dit profiel toe te passen. Jouw nieuwe gevel krijgt een strakkere uitstraling dankzij het EWA-profile.

Het profiel is verkrijgbaar in 3 afmetingen:

  • 10 mm : Extra strak voor moderne nieuwbouwprojecten
  • 18 mm : Standaardprofiel voor elk type nieuwbouwprojecten
  • 25 mm : Profiel voor renovatieprojecten (bvb. Renoveren met steenstrips)

EWA-profile, in alle eenvoud

Het installeren van het EWA-profile is kinderspel. Het profiel is zowel met een clipshouder verkrijgbaar als met een kleefhouder. Dankzij een speciale tool, kan het profiel ook verwijderd worden. Bijvoorbeeld indien men dient na te voegen. Bekijk zeker onderstaand filmpje en maak kennis met de eenvoud in installeren.

EWA-profile is een ware cameleon

EWA-profile is te verkrijgen in alle mogelijke RAL-kleuren, zowel in matte, satijn- of structuurlakken. Kies je nu voor de kleur van de ramen, of eventueel de kleur van de bakstenen? De afwerking kan in geänodiseerd aluminium of met kunstoffolie (bvb. houstructuur). Je kan het profiel ook combineren met verschillende materialen, zoals aluminium, PVC, hout, staal… Is de gevel nu in baksteen, beton, crepi, aluminium of metaal, het maakt niet uit. Het EWA-profile past zich aan.

Waar kan ik kennis maken met het EWA-profile?

Bij heel wat raamfabrikanten kan je al op voorhand vragen om het EWA-profile te voorzien. Ook de nieuwe winkel Raam Unique te Genk en Maaseik zegt vaarwel tegen siliconenvoegen en gebruikt EWA-Profile voor de afwerking van hun ramen & deuren!

Wil je graag meer weten over EWA-Profile? Vul het formulier in en we sturen je graag meer informatie of maken een afspraak om jouw project te bespreken.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email