Dankzij hun esthetische eigenschappen en creatieve mogelijkheden, baanden de Eurodals zich de voorbije jaren een weg naar particuliere toepassingen. Ook tuin- en landschapsarchitecten maken gretig gebruik van het expressieve materiaal. Want de betonnen kanjers doen het bijzonder goed in álle omgevingen: van wandelpaden en speelpleinen tot residentiële terrassen en opritten. Maar ook al prijken de Eurodals in prestigieuze projecten, het bedrijf blijft trouw aan haar core business: industriële vloerplatenmet onovertroffen functionele kwaliteiten. En met innovaties die onontbeerlijk zijn in een moderne industriële omgeving.

Sterk staaltje technisch vernuft

De industriële vloerplaten van Eurodal voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en productnormen qua mechanische en chemische sterkte, wapening en weerbestendigheid. Hun samenstelling maakt ze bijzonder geschikt om zware lasten te dragen, vanaf 45 ton. Eurodals zijn ook snel te plaatsen (gemiddeld 500m2 per dag) en te verplaatsen zonder breekwerk. En door de volledig geautomatiseerde productie, is de samenstelling van de betonspecie áltijd dezelfde – ongeacht de toepassing. De permanente kwaliteitscontrole en het unieke, traceerbare identificatienummer op elke Eurodal bieden bovendien een garantie op het geleverde materiaal.

Het oog wil ook wat

De buitenruimte van een bedrijf is het visitekaartje – of het nu gaat om een opslagterrein, laadkades, parkings, … Daarom werkt Eurodal desgewenst samen met architecten, die de esthetische opties presenteren om verharding en omgeving perfect op elkaar af te stemmen.

Men kiest uit tal van afmetingen, diktes, kleuren, en afwerkingen met of zonder (gegalvaniseerde) hoekrand, en met of zonder hijsgaten. Naast de gladde platen zijn er variaties met lijnen, tranen, waves of een geborsteld oppervlak. Ook freeswerk en verzonken verlichting behoren tot de mogelijkheden. Kortom: de veelzijdige Eurodal verenigt moeiteloos kwaliteit, stabiliteit en design.

Onovertroffen functionele eigenschappen

Vanzelfsprekend primeren in een industriële omgeving nog altijd de functionele kwaliteiten. Daarom investeert Eurodal constant in productverbetering en innovatie, zoals de gootplaten met hun ongeëvenaarde voordelen. Ze besparen aannemers veel tijd, want er zijn geen verschillende materialen, geen boordstenen en geen extra fundering nodig. Bovendien is de goot volledig in de vloerplaat ingebouwd, voor een nóg snellere plaatsing. Dankzij het monolithische karakter, voorkomt men differentiële zettingen en verzakkingen. Uw winst? Jarenlange gegarandeerde waterafvoer en minder stelkosten!

Hydrops: duurzaam waterbeheer en -afvoer

Hydrops is echt het neusje van de zalm als u een verhardingsconcept zoekt dat aangepast is aan de strengere milieunormen en vereisten voor duurzaam waterbeheer en -afvoer.

In combinatie met de gootplaat vormt Hydrops een efficiënt, betaalbaar en onderhoudsvriendelijk buffer- en infiltratiesysteem voor regenwater. Het concept bevat vier onderdelen:

  • Een open fundering met gekalibreerde steenslag om water te bufferen;
  • Vloerplaten met een groot lastenspreidend vermogen, waarvan een aantal met afvoergoten en andere met volvullingsafvoerkolken;
  • Ondergrondse leidingen;
  • Een of meer slibvangers.

Bovendien voert Eurodal minutieuze studies uit rond de bodemgesteldheid, de opvang en afvoer van de waterhuishouding, en de technische ontwerpen voor wegenbouw en rioleringswerkzaamheden. Het bedrijf begeleidt u van bodemanalyse tot getekend plan, inclusief ondersteuning bij de indiening van uw administratieve dossiers ­– hét summum van service, kwaliteit en toekomstgerichtheid.

Meer info : http://www.eurodal.be/nl/hydrops--de-oplossing-voor-waterbuffering.htm