Warm aanbevolen: de FuranFlex RWV schoorsteenvoering voor kachels en open haarden

EcoThermia
EcoThermia

De FuranFlex RWV is er! Typische kenmerken? Grote hittebestendigheid, geen afbraakwerken bij de renovatie van de schoorsteenschacht, unieke installatiemethode en extreme flexibiliteit. Ideaal dus voor “moeilijke” schoorsteenschachten. De FuranFlex RWV liner is uitermate geschikt voor de rookgasafvoer bij verbranding van vaste brandstoffen.

FuranFlex is een flexibele schoorsteenvoering die als een slappe kous in de te renoveren schoorsteen ingebracht wordt. Nadien blazen de installateurs de voering op en laten ze uitharden door lage drukstoom door voering te jagen. Op die manier kunnen ze, zonder afbraak, zowat elke schoorsteenschacht tuberen op zeer korte tijd. Bovendien is de voering naadloos, wat haar minder kwetsbaar maakt dan alternatieven die uit aparte delen bestaan.

Dit procedé bestaat al langer voor FuranFlex. Echter, FuranFlex RWV is wél gloednieuw. De BS EN-classificatie (British Standards / European Norm) dateert pas van april 2012. Het product betekent een serieuze innovatie dankzij zijn unieke samenstelling.

Samenstelling FuranFlex RWV

De RWV-uitvoering bestaat uit 3 lagen: een binnenlaag van thermoplastistische folie, een middenlaag uit een composiet en een buitenlaag uit textielstof.

De binnenlaag dient om de installatie te vergemakkelijken. De installateur verwijdert ze na plaatsing. De composietlaag is het hart van de FuranFlex RWV. Een speciaal ontwikkelde kunsthars zorgt ervoor dat de voering bestand is tegen hitte, vlammen en corrosie. Deze laag bestaat uit nog eens 4 afzonderlijke harslagen. Ze zorgt ervoor dat FF RWV onbrandbaar en niet ontvlambaar is tot 1000° C.

Tenslotte is er nog de buitenlaag, een textielstof uit glasvezel en kevlar. Deze laag beschermt niet alleen de composietlaag, maar isoleert ook de warmte van de rookgasafvoer én zorgt voor een minimale warmtegeleiding. Zo komt het dat de thermische geleiding van FF RWV lager ligt dan die van stalen buizen en dat de warmteisolatie maar liefst 200x groter is dan stalen alternatieven.

 

 

Toepassingen FuranFlex RWV

De FF RWV is geschikt voor rookafvoer bij verbranding van vaste brandstoffen. De temperatuur van het rookgas ligt een stuk hoger en daarop is deze schoorsteenliner specifiek ontworpen. Ook voor ventilatiekanalen is deze nieuwe schoorsteenvoering ideaal. De vorm van de schoorsteenschacht maakt niet uit.

Grillig of mooi recht, de FF RWV past zich vlot aan. Daarnaast kan de voering ook een veilige oplossing zijn wanneer een schoorsteen uit asbestmaterialen aan renovatie toe is. De asbest komt niet vrij, de schoorsteen blijft intact. Veilig dus, zowel voor de installateur en de omgeving.

Wilt u graag meer weten over deze interessante flexibele schoorsteenuitvoering? Vul het formulier in en EcoThermia neemt met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email