Frankrijk is de strijd aangegaan met de misdaad die in bepaalde steden hoogtij vierden en waar een leegloop een onvermijdelijk feit was geworden. In 1991 stond de wijk Val-Fourré in Mantes-la-Jolie gekend als een stedelijke getto van 120 hectare waar 50% van de bevolking opeen gestapeld woonde in ettelijke grijze en afzichtelijke appartementsblokken. De leefbaarheid in dit wetteloos gebied zorgde voor een sterke daling in het bevolkingsaantal.

 

Vandaag de dag ziet de stad eruit als een gezellige en aantrekkelijke Parijse voorstad. Dit is het resultaat van een “geforceerde renovatie”. Via “Rénovation Urbaine” werd er €410 mio geïnvesteerd in een stadsvernieuwing. Er werden 5 mega-appartementsblokken gesloopt, 2.500 huizen gerenoveerd, 250 nieuwe bedrijven gehuisvest (waar 50% van de werknemers moet bestaan uit mensen uit die buurt), wegen hersteld, bomen aangeplant en een ultra-modern zwembad neergeplant.

 

De hele buurt onderging een gigantische metamorfose. Ook de parkings aan de gerenoveerde appartementsblokken werden onder handen genomen. In samenwerking met architect Maxime Saïsse is men op zoek gegaan naar een esthetische grasbetontegel die perfect aansloot bij de doelstelling om het gevoel van waardigheid in deze buurt terug te winnen.


Samen met Ebema heeft Maxime Saïsse gezocht naar een naadloze integratie tussen een functionele waterdoorlatende verharding en de natuurlijke omgeving. Het resultaat van deze co-creatie is de Aviena Circle die zorgt voor een esthetisch groen uitzicht met de gewenste stevigheid voor licht verkeer. Een unieke combinatie tussen hoogwaardige beton, natuurlijke elegantie en milieuvriendelijk in één product.

       Aviena Circle met boordsteen                           Aviena Circle zonder boordsteen

 

 

Voor meer informatie over Ebema neem zeker eens een kijkje op: www.ebema.com