Nieuwe doseerpomp van Durlem werkt energiezuinig en zonder elektriciteit

Durlem
Durlem

Zacht water is in België nog lang niet overal een realiteit, ondanks de vele voordelen voor gebruikers, installaties en milieu. En behandeld water is daarom nog geen ‘zuiver’ water. Durlem introduceert nu een nieuw gamma waterontharders voor zowel huishoudelijke als industriële toepassingen, dat écht schoon water garandeert met een extra troef: een slimme mechanische innovatie die energie bespaart. Water in beweging, op Batibouw 2014.

 

Pompen zonder elektriciteit

DOSAPoMP is met zijn innovatieve ontwerp gloednieuw op de markt: een doseerpomp met draaiende kop – voor meer installatiemogelijkheden - die werkt zonder elektriciteit. DOSAPoMP is een mechanisch roterende pomp voor het doseren van vloeibaar polyfosfaat. Vloeibaar polyfosfaat is een chemische stof zoals natriumzout. Vloeibaar polyfosfaat houdt deeltjes van zware metalen tegen en zuivert het water dat door de pomp wordt gestuurd. De dosering gebeurt hydraulisch, via een tandwiel dat enkel wordt aangezogen door de druk van het water. Zo worden gecontroleerde hoeveelheden vloeibaar polyfosfaat in het water gepompt. De dosering is nauwkeurig en gebeurt in verhouding tot het debiet van het water.

 

Dit product biedt heel wat voordelen. Zo is het zelfaanzuigend, en pompt het gewoon vloeibaar polyfosfaat POLIPHO+ LP in het reservoir als het minimumpeil wordt bereikt, zonder dat de pomp eerst moet worden schoongemaakt of opnieuw opgestart.

 

DOSAPoMP bestaat uit twee hoofdonderdelen die van elkaar kunnen worden gescheiden: de pomp en het reservoir. Deze kunnen elk apart of samen worden geïnstalleerd. Om plaats te besparen is het ook mogelijk om de pomp uit het reservoir te nemen. De kleinere pomp kan gemakkelijk in verschillende posities worden geplaatst, zodat DOSAPoMP geschikt is voor zelfs de kleinste ruimtes.

 

BATIBOUW Hall 9 Stand 227


­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email