Wat betekent eigenlijk individualiteit? Zeker niet op alle mogelijke manieren proberen op te vallen. Een zekere terughoudende sfeer geeft persoonlijkheid ademruimte en de mogelijkheid tot zelfvervulling. En DuraStyle doet exact hetzelfde: deze nieuwe badkamerserie is het werk van Matteo Thun & Partners, ze is opzettelijk eenvoudig en gereduceerd – en past harmonieus in elk interieur.

 

Vermits goed design pas zichtbaar wordt binnen de context van zijn omgeving vloeiden alle relevante parameters samen in het ontwikkelingsproces: interieur, architectuur, milieu en cultuur en deze holistsiche aanpak stond centraal bij DuraStyle. Durastyle heeft bovendien zijn roots in de reeks Duraplus die sedert geruime tijd door architecten als een klassieker wordt beschouwd.

 

DuraStyle gaat echter nog verder: de opzettelijke restrictie in de vormgeving opent een enorme designvrijheid en maakt het programma interessant voor nagenoeg alle toepassingen. Dat is de reden waarom DuraStyle in twee versies beschikbaar is: één voor het projectsegment en één voor de privébadkamer. De reeks is erop gericht een nieuwe standaard voor de badkamer te vormen.

 

 

Project

Home

Volledige reeks voor de projectsector:

Individualiteit voor de privébadkamer:

 • Wastafels in relevante afmetingen
 • Toiletten, rimless toiletten, snel en eenvoudig te installeren, optioneel met Sensowash®
 • Urinoirs met uniforme buitenmaten,
  gespoeld met water of waterloos, met
  manuele of elektronische bediening
 • Badkamermeubels met verschillende
  afmetingen, geschikt voor alle toepassingen
 • Volledige reeks baden
 • Extra meubeltoepassingen om
  comfortabele badkamers te creëren
 • Asymmetrische wastafels
 • Comfort toiletten
  (Rimless en SensoWash® als optie)
 • Baden met of zonder whirlsysteem
 • Uitgebreid meubelprogramma
  incl. meubelaccessoires

 

De eenvoud van het design is kenmerkend

De karakteristieke, smalle keramische rand is een stijlkenmerk van het volledige gamma, zoals bij de waskom, ondersteund door de bijpassende onderkasten in verschillende breedtes. Een ongewoon kenmerk van het toilet is de platte zitting- en dekselcombinatie, beschikbaar met of zonder SoftClose technologie. Het toilet en bidet zijn beschikbaar als wand-, staande of back-to-wall versies. De wand- en staande wc's kunnen eveneens met de SensoWash® DuraStyle douchetoiletzitting gecombineerd worden voor een hygiënische en verfrissende reiniging met water na het toiletgebruik. Keramiek en zitting vormen visueel een harmonieus en elegant geheel.

 

Innovatieve oplossingen ook bij de baden en de meubels

Kenmerkend voor het bad is de karakteristieke opstaande rand aan de achterzijde van het bad: hij creëert een gevoel van orde omdat shampoo enz. eenvoudig er achter verdwijnen, de rand kan bovendien als steun gebruikt worden bij het in- en uitstappen. De meubelwastafel in combinatie met de passende onderkasten en meubelaccessoires uit echt hout tonen hoe men een warme en praktische badkamer tekent zonder deze vol te stouwen met meubels.

 

Over Matteo Thun

Matteo Thun is een internationaal erkend designer en architect met thuisbasis in Milaan. Hij tekende pionierprojecten zoals het Side Hotel, het Vigilius Mountain Resort, de hoofdzetel van Hugo Boss in Zwitserland en het interieur van de Slow-Food-keten Vapiano. Samen met de Spaanse designer Antonio Rodriguez, partner bij Matteo Thun & Partners, tekende hij producten voor klanten als, inter alia, Zumtobel, Illy, Belux, Alessi, Bulgari, WMF, Flos, Swatch en Artemide.