Duco Ventilation & Sun Control focust zich al jaren op natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen. Telkens opnieuw optimaliseren zij hun bestaande producten en innovatieve totaaloplossingen. Een gezond en comfortabel binnenklimaat tijdens de zomermaanden is het streefdoel van Duco. Daarom voorziet Duco voortaan alle DucoBox Focus oplossingen standaard van de NightBoost-functie, een slimme (nacht)koelingsfunctie.

Luchtdicht bouwen en een doorgedreven isolatie zijn twee begrippen die in de bouwwereld tegenwoordig niet meer weg te denken zijn. Het heeft een gunstige invloed op het thermisch comfort en ook de besparing op de energiefactuur is mooi meegenomen. De vraag naar warmte mag hierdoor wel afnemen, de nood aan afkoeling van een gebouw wordt alsmaar groter. Vooral tijdens de warmere (zomer)maanden en door de toepassing van grote glaspartijen kan de binnentemperatuur aardig oplopen. De uitdaging om een gezond en comfortabel binnenklimaat te blijven garanderen - zonder het E-peil uit het oog te verliezen - wordt dan ook alsmaar groter.

NightBoost-functie pakt oververhitting aan en zorgt voor beter E-peil

De energiezuinige DucoBox Focus is hét paradepaardje binnen het segment van Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen. Deze oplossing bestaat al enkele jaren en heeft zich al bewezen. Door het systeem door te ontwikkelen en verder te perfectioneren werden de prestaties van de mechanische afvoerventilator verbeterd. De nieuwe NightBoost-functie in de DucoBox Focus vormt het concrete bewijs.  

“Op basis van temperatuursensoren deactiveert deze volledig automatische, slimme (nacht)koelingsfunctie in de DucoBox Focus tijdelijk de vraagsturing bij een binnentemperatuur vanaf 23 °C en laat het systeem op nominale waarde functioneren. Dit vermindert niet enkel het risico op oververhitting in sterk geïsoleerde woningen, maar zorgt ook voor een daling van de koelbehoefte, wat resulteert in een beter E-peil van de woning.” 

Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco

Algemeen beschouwd, kan Duco met de geïntegreerde NightBoost-functie voortaan een betaalbare, gezonde én energie-efficiënte oplossing garanderen die zich uitstekend leent voor toepassing in E50-woningen!