Als specialist op het vlak van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen brengt Duco Ventilation & Sun Control opnieuw het beste van deze twee werelden naar voor tijdens Architect@Work in Kortrijk Xpo. Doordat ook dit jaar de focus van deze vakbeurs op productinnovatie ligt, is het voor Duco de uitgelezen gelegenheid om op 23 en 24 april uit te pakken met twee innovatieve blikvangers: de DucoSun Cubic Wood (stand 71) en de nieuwe DucoBox Silent & Focus (stand 72).

Steevast innoveren, draagt sterk bij aan een gezondere, comfortabelere en energiezuinigere leefomgeving. Tijdens Architect@Work bewijst Duco dat het kan meedraaien op topniveau. Zo zet het bedrijf niet enkel sterk in op innovatie, maar zet het eveneens natuurlijke ventilatie en zonwering in al zijn facetten centraal. Hierbij verdienen zowel de DucoBox als de DucoSun Cubic Wood een prominente plaats.

Perfecte luchtkwaliteit in elke ruimte

De DucoBox is het kloppend hart van de Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen en voert vervuilde en vochtige lucht mechanisch af. Op die manier wordt een perfecte luchtkwaliteit in elke ruimte gegarandeerd. De DucoBox bestaat in twee uitvoeringen - de DucoBox Silent en de DucoBox Focus - zodat er steeds een oplossing op maat kan worden voorgesteld om CO2 en vocht te meten. Uiterlijk verschillen deze versies niet, maar onder het deksel wordt het verschil gemaakt.

 

De twee speerpunten bij de DucoBox Silent zijn enerzijds de zeer eenvoudig en snel te installeren boxsensoren die in de centrale afvoerventilator geïntegreerd zitten. Anderzijds is er het fluisterstille karakter van de afvoerbox dankzij de dubbele wand in combinatie met een akoestische bodemplaat. Zo is er een geluidsvermogen van 57,5 dB(A) bij aanzuig en 46,5 dB(A) bij afstraling (bij een debiet van 350 m³/h). Dit maakt van de DucoBox Silent de stilste box van Europa.

 

Ook de tweede versie, de DucoBox Focus, is een gevestigde waarde in de ventilatiewereld. Zo beschikt het over de mogelijkheid om een gepatenteerd regelkleppensysteem te voorzien in de afvoerbox zelf. De regelkleppen zorgen ervoor dat er enkel vervuilde en vochtige lucht wordt afgevoerd, en sluiten zich opnieuw zodra het binnenklimaat opnieuw geoptimaliseerd is. De DucoBox Focus staat dan ook synoniem voor de slimste box van Europa.

DucoSun Cubic Wood: waar duurzaamheid, innovatie en esthetiek samenkomen

Duco verloor bij de ontwikkeling van de DucoSun Cubic Wood het ecologische aspect niet uit het oog door gebruik te maken van duurzame materialen. De houten lamellen (duurzaamheidsklasse 2)  bestaan immers uit Western Red Cedar: een lichte, veerkrachtige en duurzame houtsoort die uitstekend bestand is tegen rot en verwering.

Deze architecturale zonwering is verkrijgbaar met vaste of beweegbare lamellen, die horizontaal of verticaal geplaatst kunnen worden. De rechthoekige lamellen zorgen voor een strak effect!

Architect@Work:

Kortrijk Xpo, 23-24 april - Duco stand 71-72