De Belgische onderneming Derbigum is gespecialiseerd in energiebesparende en - producerende dakbedekkingsmaterialen. De onderneming, gestart in 1932 als familiale kmo in de waterdichting van daken en platte oppervlakken, investeert vandaag fors in vernieuwende producten voor duurzaam bouwen en energiebeheer. De groep telt vier productie-eenheden – twee in België (Lot & Perwez), één in Duitsland (Haßfurt) en één in de Verenigde Staten (Kansas City) – en stelt wereldwijd 449 medewerkers tewerk.

 

Meer dan twee derde van de productie is bestemd  voor  export.  De  geconsolideerde  groepsomzet  van  Derbigum  bedraagt  141  miljoen euro. Het logo en de baseline ‘Making Buildings Smart’ geven de missie van Derbigum duidelijk weer: innovatieve en duurzame oplossingen op maat ontwikkelen met als doel opdrachtgevers energiekosten   te besparen, hernieuwbare energie te produceren, de duurzaamheid te verhogen en zodoende de ecologische voetafdruk van het gebouw te beperken.


Merken: Derbigum
Overzicht van beschikbare informatie: 2 artikels, 0 bedrijfsvideos, 0 bestekteksten, 2 brochures, 0 CAD tekeningen, 0 certificaten, 0 handleidingen, 0 instructievideos, 4 technische fiches.