Derbigum, de Belgische specialist in waterdichtings- en energiebesparende dakbedekkingsmaterialen, blijft zijn pioniersrol waarmaken want het heeft voor zijn dakafdichtingssysteem met Derbibrite NT een Technische Goedkeuring ATG van het BUtgb ontvangen.

 

Dankzij een doorgedreven research en verfijning van zijn Derbibrite NT, en bijhorende producten, is Derbigum er nu in geslaagd een Technische Goedkeuring met Certificatie van de Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw (afgekort Butgb) te ontvangen voor een dakdichtingssysteem met een waterdichtingsmembraan van 3 mm.

 

 

Derbibrite NT is een wit reflecterend bitumineus membraan uit het gamma Derbigum-producten.   Dankzij “Nieuwe Technologiën” - vandaar de benaming “NT” - bezit het uitzonderlijke  eigenschappen. Zo heeft het dankzij de exclusieve acrylaatcoating zeer hoge waarden voor reflectiviteit (81%) en emissiviteit (81%). Dit wil zeggen dat Derbibrite NT 81%  van de zonnestralen weerkaatst én dat het bovendien 81% van de opgenomen warmte  terug afgeeft aan de lucht in plaats van het door te geven aan de onderliggende ruimtes.

 

De nieuw ontvangen ATG beschrijft zeer duidelijk de toegelaten plaatsingsmethodes voor   Derbibrite NT: gelijmd met Derbibond ® kan de plaatsing zowel eenlaags als tweelaags gebeuren. In dit geval worden dan enkel de overlappingen gevlamlast. Volledig gevlamlast mag de plaatsing enkel tweelaags gebeuren.

 

De ATG kan gedownload worden vanop de website: www.derbigum.be