Duurzame houten voorzetgevel met een unieke en moderne uitstraling

Derako
Derako

Toepassing van hout als gevelbekleding geeft een gebouw een warme en moderne uitstraling. Het DERAKO® massief houten gevelsysteem is een innovatieve geventileerde voorzetgevel die snel te monteren is door het ingenieuze bevestigingsstructuur. Het kan horizontaal of verticaal toegepast worden en voorzien van een membraamdoek om de gevel te beschermen of de gewenste kleurstelling te realiseren.

 

Bevestiging uit het zicht

De gehele bevestiging bevindt zich aan de achterzijde van de lamellen. Hierdoor blijft het uiterlijk lang intact omdat er geen schroeven of nagels in de lamellen zitten. Dit voorkomt beschadigingen aan het hout en corrosiestrepen. De onderdelen van het gevelsysteem zijn recycleerbaar of gecontroleerd herwinbaar. Ontwerp uw gevel naar vrijheid door een ruime keuze aan verschillende houtsoorten, maatvoeringen, afwerkingen en profielrichtingen. De medewerkers van DERAKO denken graag met u mee over toepassingen en de technische uitwerking.

 

Maatvoeringen

Voor het gevelsysteem kunnen lamellen in de maatvoering van 65 tot 140 mm worden toegepast. Voor een lamel inclusief rhombus is de minimale breedte 70 mm. De standaard lamellengte is van 0,9 tot circa 3 m1 (De exacte lengte is altijd afhankelijk per houtsoort en beschikbaarheid). Voor de aansluiting tussen twee lamellen op dezelfde rij moet men een afstand van minimaal 7 mm aanhouden om de capillaire werking van neerslag tegen te gaan.

 

 

Standaard heeft DERAKO® twee profielen beschikbaar waarbij het hout fijnbezaagd is afgewerkt: een rechthoekig profiel en een rhombus/ruitprofiel. Deze laatste moet bij horizontale montage altijd toegepast worden om een correcte afwatering te waarborgen.

 

De minimale voegbreedte tussen twee lamellen is 12 mm. Dit om de demonteerbaarheid te garanderen. De algemene richtlijn van DERAKO: de voegbreedte mag maximaal 40%

zijn van de toegepaste lamelbreedte.

 

De UV-stabiliteit van een eventueel toe te passen façademembraam kan invloed hebben op de maximale lamelvoegbreedte. Indien men geen gebruik maakt van een façademembraam is er geen sprake van een maximale voegbreedte.

 

Constructie

Het DERAKO® gevelsysteem bestaat uit geanodiseerde aluminium SLR profielen (h.o.h. maximaal 600 mm), die projectspecifiek voorzien worden van uitfrezingen voor de

bevestiging van een gepatenteerde RVS clip. De volledige bevestigingsstructuur zit aan de achterzijde van de houten lamel en is hierdoor niet zichtbaar.

 

De RVS clip wordt al in de productiefase op het profiel aangebracht waardoor de montage van de lamellen snel en eenvoudig is. Om een goede corrosie bescherming van het systeem te garanderen zijn de RVS clips van stainless steel AISI 301 en is het aluminium SLR profiel geanodiseerd.

 

Voor maritieme gebieden zoals kuststreken (zwaar corrosief) is er een stalen clip beschikbaar die voorzien kan worden van een extra coating. Tevens kan het SLR profiel in verschillende kleuren geanodiseerd worden.

 

Wind- en weerbestendig

De gehele constructie is goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. De bevestiging van de massief houten lamellen aan de clips is uitvoerig getest en kent een hoge uitbreekkracht. Aan de hand van de gekozen houtsoort, windgebied, terreincategorie en gebouwhoogte wordt de onderlinge afstand van de SLR profielen bepaald. Deze bedraagt maximaal 600 mm. Daarna wordt aan de hand van deze gegevens de benodigde bevestigingsterkte en de afstand waarop de SLR profielen zich bevinden op een voldoende stijve ondergrond vastgesteld.

 

Toepassing membraamdoek

Achter het DERAKO® gevelsysteem kan een membraamdoek aangebracht worden om de gevel te beschermen of de gewenste kleurstelling te realiseren. De UV stabiliteit van het toe te passen membraam bepaalt tevens de maximale toelaatbare voegbreedte. Een membraam tussen de lamellen onderling wordt bij het gevelsysteem niet toegepast.

 

Gebogen gevel system

Het is ook mogelijk om het gevelsysteem in gebogen vorm toe te passen. De aluminium SLR profielen worden hierbij gevormd met een straal vanaf 0,75 m1, zowel intern als extern uit te voeren.

 

Bij het bepalen van de straal dient rekening gehouden te worden met de lamelafmeting, hoe kleiner de straal hoe kleiner de mogelijk toepasbare houtafmeting.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email