SECURITHERM thermostatische ééngreepsmengkraan muurmodel voor wastafel en trog

Delabie
Delabie

Hygiëne en het beheren van de verspreiding van bacteriën in een ziekenhuis-omgeving

De SECURITHERM thermostatische ééngreepsmuurmengkraan vereenvoudigt het handen wassen voor de patienten en het verzorgend personeel. Bovendien laat de demonteerbare BIOCLIP uitloop ook toe de strijd aan te gaan tegen verspreiding van bacteriën.

 

Openen en sluiten met één handeling

Deze muurmengkraan van de laatst nieuwe DELABIE generatie heeft een ééngreepsbediening. Het openen van het debiet en het regelen van de temperatuur gebeuren in eenzelfde laterale handeling, waardoor de ergonomie en de functionaliteit sterk verbeterd zijn in vergelijking met de klassieke thermostatische tweegreepsmengkranen. Deze mengkraan is bovendien uitgerust met een lange hendel voor bediening met de elleboog, zodat ook mindervaliden de kraan eenvoudig kunnen bedienen.

 

Doordat deze mengkraan beschikt over een sequentieel patroon, gebeurt het openen en sluiten steeds op koud water. Niet enkel het risico op verbranding wordt beperkt, ook laat het openen op koud water, zonder doorgang van warm water, toe koud water aan de temperatuur van het net af te tappen (exclusiviteit DELABIE).

 

Beheren van de verspreiding van bacteriën

In tegenstelling tot de meeste kranen op de markt zijn bij de H9610 mengkraan alle interne delen van het lichaam volledig glad en zonder oneffenheden zodat de ontwikkeling van bacteriën aanzienlijk wordt beperkt.

 

 

 

Bepaalde bacteriën hebben nood aan lucht en water om zich te ontwikkelen. Dit is onder andere het geval voor de Pseudomonas aeruginosa bacterie, die zich vooral in de uitloop en rond de uitgang van de kraan bevinden. Om de strijd met deze bacteriën het best aan te gaan, is de H9610 mengkraan uitgerust met een demonteerbare BIOCLIP uitloop. Doordat hij gemakkelijk te demonteren is, kunnen de zorginstellingen protocollen opzetten voor het reinigen van de kranen. De mengkraan wordt geleverd met een enkele wegwerpbare uitloop, zodat 3 soorten toepassingen mogelijk zijn, afhankelijk van de mate van gevoeligheid van de installatiezone. De mengkraan is naar keuze te vervolledigen met 2 messing uitlopen, waarbij een volledige interne reiniging mogelijk is, met wegwerpbare uitlopen of met BIOFIL uitlopen met geïntegreerde filter.

 

DELABIE biedt eenvoudige en efficiënte oplossingen aan in de strijd tegen de verspreiding van bacteriën, zowel in als rond de kraan en de uitloop, waardoor het risico op de overdracht van bacteriën via de handen beperkt wordt.

 

Totale anti-verbrandingsveiligheid

Zoals alle SECURITHERM kranen van DELABIE, garandeert ook deze nieuwe muurmengkraan een optimale antiverbrandingsveiligheid. Hij is uitgerust met een thermostatisch patroon die een stabiele temperatuur verzekert, ongeacht de schommelingen in druk en debiet in het netwerk. Om zeker te zijn dat de gebruiker zich niet kan verbranden, wordt hij, zoals alle DELABIE mengkranen uit het assortiment ziekenhuiskranen, geleverd met een vergrendelde temperatuurbegrenzer.

 

Bovendien verzekert deze thermostatische SECURITHERM mengkraan een totale antiverbrandingsveiligheid want in geval van ongewilde onderbreking van het koud water, wordt het warm water onmiddellijk afgesloten. De afsluiting van heet water is compleet (geen lekkage). En, in geval de warm watertoevoer onderbroken wordt, stopt bij onze mengkranen ook de koud watertoevoer.

 

De H9610 mengkranen halen ook voordeel uit de “SECURITHOUCH” technologie, waardoor elk risico op verbranding wordt uitgesloten.

 

Water- en energiebesparing

Het waterverbruik in zorginstellingen is hoog (400 liter water per dag per persoon, tegenover 137 liter thuis). Hierdoor is waterbesparing een belangrijk aandachtspunt geworden in de ziekenhuisomgeving. De kraan is uitgerust met een debietbegrenzer ingesteld op 7 liter per minuut bij 3 bar, waardoor de H9610 mengkraan een aanzienlijke waterbesparing van meer dan 50% toelaat t.o.v een klassieke kraan op de markt terwijl een optimaal comfort van de gebruiker gegarandeerd blijft.

 

De gerealiseerde waterbesparing zorgt ook voor energiebesparing en een besparing naar installatiekosten. Bovendien staat minder water in de installatie gelijk aan minder risico op ontwikkeling van bacteriën.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email