Gloednieuwe designschool voor Sint-Agatha-Berchem

De Meeuw
De Meeuw
De Meeuw

Industrieel en modulair bouwen kan spannend, dynamisch en architectonisch uitdagend zijn!

Ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moet nog grote stappen zetten in de uitbouw van nieuwe of bijkomende infrastructuur voor het onderwijs. De gemeente Sint-Agatha-Berchem is alvast niet bij de pakken blijven zitten. Samen met het architectenbureau Vanthournout ontwikkelde de gemeente een heel dynamisch, modern en all-in gebouwenconcept . Gezien de hoogdringendheid werd er geopteerd voor een industrieel bouwsysteem met als voorwaarde dat het volledig architectuurconcept behouden kon blijven. De gemeente Sint-Agatha-Berchem schreef een aanbesteding uit die gewonnen werd door De Meeuw.

 

De Meeuw kon het volledige bouwproject industrieel vervaardigen met behoud van architectuur buiten en binnen met inbegrip van grond- en funderingswerken, aanleg speelplaats, een elegante luifelconstructie en als kers op de taart een tentzeil.

 

Het project bestaat uit  2 blokken met elkaar verbonden door een overdekte luifelconstructie . De infrastructuur omvat 8 klassen met elk hun eigen sanitair, 3 grote lokalen die door middel van een zeer hoogwaardig mobiel wandensysteem in een mum van tijd omgetoverd kunnen worden in een multifunctionele zaal.  De afdeling omvat 2 grote sanitaire blokken (jongens/ meisjes), een leraarslokaal en een speelzaal.

 

Er is heel wat aandacht besteed aan de keuze van zeer hoogwaardige bouw- en afwerkingsmaterialen zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van het gebouw. Dit kan je zien aan:

 

  • de gevelbekleding in 3 materialen:
    • sandwichpanelen
    • vezelcementplaten
    • geventileerde cederhouten bekleding
  • de grote ramen in gelakt thermisch geïsoleerd aluminium buitenschrijnwerk
  • de sanitairwanden in gekleurd trespa (HPL) materiaal
  • de hoogwaardige kunststofvloerbekleding met een aangepast kleurenpallet
  • de verlaagde plafonds met designarmaturen
  • het gesofisticeerd HVAC-systeem

 

Industrieel en modulair bouwen kan dus boeiend, dynamisch en architectonisch uitdagend zijn!

Nog niet overtuigd? Kijk dan naar het volgende filmpje en laat u verrassen door de veelzijdigheid van architectonisch en modulair bouwen.

 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email