Energiezuinig verwarmen en koelen met de Daikin Altherma Integrated Solar Unit

Daikin
Daikin
Daikin

Daikin stelt de Daikin Altherma Integrated Solar Unit voor, een lagetemperatuur lucht/water-warmtepomp die uiterst geschikt is voor het kostenbesparende energiegebruik van de toekomst.

In een lucht/water-warmtepomp wordt een hoogrendementscompressor gebruikt om de warmte uit de omgevingslucht in het verwarmingssysteem te “pompen”. Dit principe kan worden vergeleken met het omgekeerde gebruik van een koelkast of aircosysteem en werd al miljoenen keren getest en gebruikt op de Europese markt.

De calorieën die een warmtepomp uit de lucht haalt, zijn een onuitputtelijke en gratis bron van energie. Zeker voor moderne woningen, die beter geïsoleerd zijn en dus een lagere verwarmingsbehoefte hebben, is de Daikin Altherma Integrated Solar Unit de ideale oplossing. Het combineert warmtepomptechnologie met de innovatieve energieboiler Hybrid Cube en dit in de kleinst mogelijke ruimte door zijn compacte afmetingen en minimale montageruimte.

De Hybrid Cube vormt de centrale unit in het systeem en is een combinatie van een warmteopslagtank en doorstroomboiler. Behalve met een zonne-installatie kan het systeem gecombineerd worden met andere energiebronnen. Ook olie- en gascondensatieketels, pelletketels of cv-haarden met backboilers kan men op de unit aansluiten voor verwarming en warm waterproductie. Dit is wat de Daikin Altherma Integrated Solar Unit zo uniek maakt.

Om optimaal van deze energiezuinige warmtegenerator te kunnen genieten, wordt het systeem best met vloerverwarming gecombineerd. De installatie kan dan met een zeer lage oppervlaktetemperatuur werken omdat het over een groot verwarmingsoppervlak beschikt. De combinatie van een warmtepomp met vloerverwarming resulteert niet alleen in een aangenamere warmte en lagere energiekosten, ze kan de woning in de zomer ook koelen.

Richtprijs: vanaf € 6.100, exclusief BTW en installatiekosten.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email