Cosentino Group pakt uit met designer Frederik Delbart en nieuwe Dekton kleuren

Cosentino Belgium
Cosentino Belgium

INTERIEUR, dé internationale tiendaagse hoogmis van design en architectuur, is de perfecte plaats voor Cosentino om de architecturale troeven en uitstraling van het nieuwe materiaal Dekton® te etaleren. De wereldleider in kwartsoppervlakken zet de expositie kracht bij door samen te werken met de Belgische designer Frederik Delbart, die met name de nieuwe kleurenrijkdom van Dekton® in zijn installatie ‘Arquímedes’ voor zich laat spreken.


Met de ontwikkeling van Dekton – een revolutionair ‘ultracompact’ oppervlak voor decoratieve binnen- en buitentoepassing - richt Cosentino Group zich uitdrukkelijk naar architecten en interieurontwerpers. Het baanbrekende materiaal opent nieuwe deuren op het vlak van architectuur: het kan van binnen naar buiten lopen in de vorm van trappen, vloer-, wand- of gevelbekleding, keukenwerkbladen, horizontaal of verticaal, noem maar op.

 

Om de troeven en uitstraling van zijn materialen op een niet-alledaagse manier te presenteren, werkt Cosentino Group vaak samen met iconen uit de wereld van design en architectuur. Zo gebruikte de beroemde architect Daniel Libeskind Dekton eerder al voor een geometrische buitensculptuur tijdens de biënnale van Venetië, nu is het dus de beurt aan de Belgische Frederik Delbart.

 

“De uitdaging van Cosentino om te experimenteren met het gloednieuwe Dekton® kon ik zeker niet weigeren. Met een nieuw materiaal kunnen werken en ‘carte blanche’ krijgen, is waar elke ontwerper op hoopt”, vertelt Delbart. “Vooral omdat ik liefst werk met zuivere en edele materialen zoals hout, staal, glas en porselein. Dekton past perfect in dat rijtje, als je kijkt hoe het is samengesteld en op welke inventieve manier het tot stand komt.”

 

Frederik Delbart toont in zijn installatie ‘Arquímedes’ het hele kleurenpalet van Dekton® in een dynamiserend concept van rechte en gebogen lijnen. Delbart: “Alle onderdelen hebben dezelfde afmetingen, maar krijgen een nieuwe, eigen dimensie door kleine specifieke kenmerken. Het is op dat speelse contrast tussen het willekeurige gebruik van kleuren en lineaire vormen dat de installatie inspeelt.”

 

Vijf nieuwe kleuren van Dekton® symboliseren pure schoonheid van natuursteen

 

De delicate harmonie van onbezoedelde natuur vatten in een kleurpatroon: daarvoor staan de 5 nieuwe kleuren van Dekton die tijdens INTERIEUR in première gaan. Aura, Edora, Irok, Kairos en Vegha zijn geïnspireerd op natuursteen en bieden een weergaloos design met prachtige nerven. Met deze kleuren erbij, bevat het Dekton®-gamma nu 15 kleuren, onderverdeeld in drie verschillende collecties: Solid Collection, Natural Collection en Tech Collection.

 

Aura: een nieuw designconcept, een etherische persoonlijkheid

 

 

Binnen deze nieuwe collectie valt Aura in het bijzonder op omdat het een nieuw designconcept belichaamt dat opmerkelijk aantrekkelijk is. Met Aura heeft de Cosentino Group een design met één enkele tegel ontwikkeld om een eindeloos symmetrisch patroon te creëren. Dankzij acht unieke designs, zijn composities mogelijk waarbij de nerven van de ene tegel in de andere overlopen. Daardoor ontstaat een heus spiegeleffect dat "open-boek of bookmatching" wordt genoemd. Aura kan dus zowel verticaal als horizontaal voor een continu ontwerp zorgen dat zich aan de voorkeur van de klant aanpast.

 

Wat de kleur betreft, is de bleke, witte achtergrond van Aura gestreept met prachtige, scherpe nerven die natuurlijke rotsformaties nabootsen. Duizenden jaren verscholen schoonheid komen tot leven in deze opmerkelijke en elegante creatie.

 

Edora: delicaatheid op haar best

 

 

Edora is uniform van kleur maar bevat subtiele, golvende texturen die een minimalistisch concept en een natuurlijke look bieden. Het warme beige is bijzonder stijlvol en klassiek zowel als avant-gardistisch. Mooi tijdloos en ongevoelig voor trends.

 

Irok: constante schoonheid

 

 

Een subtiel effect van vervagende schaduwen geeft Irok zijn onmiskenbare look. Binnen het crèmekleurige gamma, doet zijn warme textuur denken aan oude kalksteen. Langdurige schoonheid voor een waaier aan moderne toepassingen.

 

Kairos: de aantrekkingskracht van licht

 

 

Kairos biedt een afwerking die wordt gedefinieerd door wit, met een strepenpatroon in koele, bleke grijstinten. Het natuurlijke nervenpatroon past zich perfect aan klassieke zowel als hypermoderne omgevingen aan. Elegante lichtheid voor alle toepassingen.

 

Vegha: kracht en intensiteit

 

 

Het stormachtige grijs van Vegha heeft een heel bijzondere kleurendiepte die visueel sterk is zonder eentonig te zijn. De innovatieve look, geïnspireerd door natuurlijke kalk- en zandsteenformaties, geeft blijk van een onmiskenbaar goede esthetische en decoratieve smaak.


­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email