Nieuwe geventileerde zuidgevel voor Antwerpen met steenlook

1
3
5

Onlangs werd de zuidgevel van het appartementsgebouw ’t Hooghe Huys, die zich bevindt naast de Singel rond Antwerpen grondig gerenoveerd. Dit was nodig want het gebouw kent al jaren problemen van waterdichting en isolatie. De gevel dateert van de jaren 70 en was opgetrokken uit een betongevelpaneel met natuursteen look dat aangestort en verlijmd was tegen de ruwbouw. Het gebouw werd recent ontmanteld tot op de ruwbouw en een nieuw gevelsysteem met geen goede waterdichting en genoeg isolatie werd voorzien.

De vereisten bij de renovatie en de oplossing

Het ideale gevelsysteem moet rekening houden met de volgende vereisten: vochtvastheid, geventileerde gevelbouw, open voegen en de hoogte van het gebouw. Uiteindelijk kwam men uit bij Dekton® van Cosentino. De flexibiliteit van Dekton® gevelpanelen van 12 mm dik, schuilt in het plaatsingsgemak. De panelen hebben drie verschillende hoogtes maar zijn allemaal 158 cm lang.

Er kon niet aan de ruwbouw verankerd worden, maar het relatief lichte Dekton® laat toe om met een volledig nieuwe aluminium onderstructuur op maat te werken. De opbouw van de gevel omvat 18 centimeter isolatie en een bijkomend regenscherm.

Om zo dicht mogelijk bij de natuursteen look te komen, koos men voor Dekton® Danae. Deze kleur Danae heeft een natuurlijke kleur van steen. Het gaat hier niet om een geprefabriceerde print, waardoor de panelen stuk voor stuk verschillen. De afmeting van de open voegen is zo voorzien dat de panelen probleemloos verwijderd en vervangen kunnen worden bij beschadigingen of eventuele problemen.

Bouwteam

Opdrachtgever : VME

Architectenbureau : Stramien

Ingenieursbureau : Gevelinzicht

Wil je graag meer informatie over Dekton® Danae? Vul het formulier in en Cosentino bezorgt u de brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email