Beton LCDA ontwikkelde samen met artistiek directeur Matali Crasset een muurbekledingspaneel bestaande uit een ruwe betonnen voorzijde. De achterzijde bestaat uit een ultra-dun paneel uit mousse.

Ondertussen omvat de collectie Panbeton® 7 standaard modellen met keuze uit telkens 7 kleuren. De lichtheid, de eenvoud in versnijden en de eenvoud in installeren maken deze panelen voor zowel de interieurarchitect, architect als installateur een fijne oplossing om een eigentijdse sfeer te creëren met een authentiek materiaal als beton.

Dit filmpje (niet beschikbaar in het Nederlands) laat je kennis maken met Panbeton®:

 

Eén keer geplaatst lijkt het alsof de muren echte betonnen muren zijn die ter plaatse werden bekist. Deze oplossing biedt dus zowel voor nieuwbouw als renovatieprojecten heel wat mogelijkheden. Ze creëren een pure omgeving geïnspireerd door architecten zoals Le Corbusier ou Tadao Ando die de bron van inspiratie zijn van Panbeton® by LCDA.

Deze muurbekledingspanelen voor binnentoepassingen kunnen op maat gemaakt worden. Zowel het formaat, de textuur, het materiaal, de kleuren en zelfs met belettering of logo kunnen worden aangepast naar de wensen van de klant.

Overzicht van de collectie Panbeton®

Afmetingen

  • Hoogte : 2600 mm
  • Breedte : 900 mm
  • Dikte : 15 mm (Panbeton® met noppen van 15 mm zijn 25 mm dik)
  • Gewicht : 30 kg (14 kg/m²)
  • Opmerking : de panelen zijn niet geschikt voor buitentoepassingen en in douchekabines
  • Brandklasse : M1 (PV N° RA12-0445 CSTB) 100% verlijmd