Apsilone warmtepompen zijn eenvoudig in installatie en zorgen voor warmte en koelte in de woning. Ze zijn uitermate geschikt voor zowel residentiële (appartementen, woonkamers, slaapkamers, zwembaden…) als niet-residentiële toepassingen (kantoren, horeca, winkels, praktijkruimtes…).

 

Zo kan het systeem de volgende toepassingen van de nodige warmte voorzien:

  • Zonnecollectoren
  • Vloerverwarming
  • Lagetemperatuurradiatoren
  • Ventilo-convectoren
  • Zwembad, jacuzzi, ...
  • Sanitair Warm Water
  • Binnenunits Midea DX (enkel bij de Multi Hybride)

 

De Apsilone warmtepomp is standaard voorzien om drie kringen autonoom te regelen. U heeft twee verwarmingsuitgangen met weersafhankelijke regeling (regeling van de watervertrektemperatuur in verhouding tot de buitentemperatuur) die met radiografische thermostaten worden bediend, ideaal voor vloerverwarming.

Daarnaast heeft u nog een 3e verwarmingsuitgang met een vaste ingestelde temperatuur voor radiatoren, ventilo-convectoren en verwarming van het zwembad.

 

De productie van het sanitair warm water heeft steeds voorrang op de verwarming en koeling in de regeling. Om de Apsilone warmtepomp in alle mogelijke situaties te kunnen gebruiken, is er ook nog het beheer van een tri-energiecircuit. Hierdoor kunnen we perfect de samenwerking tussen de Apsilone warmtepomp, de zonneproductie en de ketel of elektrische bijverwarming controleren en aansturen.

 

Dankzij het perfecte ontwerp is alles voorzien voor een eenvoudige en ongedwongen installatie, dit zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten. Hierdoor hoeft u geen enkel prijssupplement voor aanvullende regelingen te voorzien, in tegenstelling tot concurrerende systemen die alleen de primaire productie beheren, waardoor er meerdere autonome regelsystemen voor het beheer van uitgangen nodig zijn.


Draadloze thermostaten

De Apsilone warmtepompen zijn voorzien van draadloze thermostaten die u de nodige flexibiliteit geven tijdens het bouwen of verbouwen van uw woning. Geen kabels voorzien en de plaats van de thermostaat bepalen.

 

Hydraulische module in roestvrij staal

De hydraulische modules van Apsilone zijn voorzien van een plaatwarmtewisselaar voor een optimaal energierendement en een uitstekende thermische overdracht tussen de vloeistoffen (3 à 5 keer groter dan bij een buisvormige of ondergedompelde warmtewisselaar).

 

De leidingen en de warmtewisselaar van de hydraulische modules zijn volledig uit roestvrij staal vervaardigd waardoor ze ongevoelig zijn voor corrosie en een erg lange levensduur hebben. De hydraulische modules zijn standaard voorzien van een veiligheidsklep, een groot expansievat (18l), een digitale druksensor, een debietsensor enz.

 

Primaire pomp met variabel debiet

De hydraulische modules van Apsilone zijn uitgerust met een energiezuinige pomp met variabel debiet die elektronisch wordt geregeld. Deze zorgt voor een optimaal rendement. Dankzij deze voorziening worden het waterdebiet en de druk niet alleen automatisch geregeld, met name in verhouding tot het gemoduleerde vermogen, maar ook in functie van het drukverlies op de hydraulische netten. Dat maakt dat de permanente configuratiewijzigingen (bijvoorbeeld opening en sluiting van thermostatische kranen of lussen) opgevangen worden en het systeem zijn vermogen in de best mogelijke omstandigheden kan aanwenden. En dit terwijl de globale prestaties van het systeem geoptimaliseerd worden.

 

Tot 175 meter leiding tussen de units

Dankzij een geavanceerd oliebeheer en –retoursysteem kan er met lange leidingen en grote hoogteverschillen gewerkt worden. De maximale lengte van de leidingen tussen de modules of de binnenunits en de buitenunits bedraagt voor de Multi Hybride 175 meter.

 

De Multi Hybride laat toe dat op één groep verschillende hydraulische modules en luchteenheden worden aangesloten. Daarbovenop laat de inverter-technologie (continue sturing van de compressor om tot de gevraagde temperatuur te komen) toe om te configureren tot 180kW op het totale vermogen.

 

Verwarmingsvermogens tot 32 kW

De Eco Hybride is configureerbaar van 6 kW tot 18 kW en de Multi Hybride tot 32 kW. Het Apsilone-gamma biedt u 11 mogelijke combinaties en heeft dus een hoge flexibiliteit.


Compatibel met CAMANET

Het Apsilone-gamma laat toe dat de gebruiker van op afstand via internet de warmtepomp beheerd. De systemen worden dan aangesloten op het CAMANET-netwerk.

Wanneer u opteert voor CAMANET, worden thermostaten en afstandsbedieningen vervangen door een tablet met aanraakscherm en WIFI-verbinding of eender welke op het netwerk aangesloten computer.

 

Dankzij deze compatibiliteit geniet de gebruiker over meer comfort en kan de installateur op afstand de warmtepomp controleren en/of nagaan of een bezoek noodzakelijk is. Dankzij een simpele webbrowser, vanaf uw computer, smartphone of tablet gaat er een hele wereld van revolutionaire en ultrasnelle tele-onderhoudsoplossingen voor u open.