CELLU-SYS: hoog plaatsingsrendement voor lage-energie en passief hoogbouw zonder isolatiematerialen

Cellumat
Cellumat

Naast steeds beter isolerende producten, vraagt de bouwprofessional gemechaniseerde bouwmethodes waarmee het eenvoudig, snel en dus voordelig bouwen is zonder inzet van veel vakmannen. Prefab is vaak een brug te ver zodat Cellumat zich richt op snelle methodes voor plaatsing op de bouwwerf. Een recente Cellumat-ontwikkeling is het bouwconcept CELLU-SYS.

Het biedt dé oplossing om lage-energie hoogbouw te realiseren zonder gebruik van isolatiematerialen. De buitenschil wordt opgetrokken in de nieuwe generatie Cellumat cellenbeton-elementen en de dragende binnenmuren in kalkzandsteen of beton. Daarbij worden zowel voor de binnen- als de buitenmuren grote elementen (120 x 60) op elkaar gelijmd. De grote modules garanderen een uiterst hoog plaatsingsrendement met behulp van een werfkraan en een grijper (tot 125 m² per dag met een ploeg van 3 man) en een eenvoudige afwerking.

 

Unieke materiaalcombinatie

De uitzonderlijke isolatiewaarden van de GIGABLOC (λ van 0,09 W/mK tot 0,07 W/mK en U tot 0,11 W/m2K) die de buitenmuren vormen maken lage-energie en passiefbouw mogelijk. Dit betekent ook dat uitvoeringsfouten worden uitgesloten en dat er komaf wordt gemaakt met alle problemen die slecht geplaatste isolatiematerialen kunnen veroorzaken (vocht, schimmel...).

De cellenbetonblokken van Cellumat zijn bovendien ademend, luchtdicht en warmtebufferend en bieden zo de ideale oplossing voor de lage-energieschil van appartementsgebouwen.

 

Voor de realisatie van de dragende binnenwanden van het gebouw maakt CELLU-SYS gebruik van grote elementen in kalkzandsteen of beton. Deze hebben een hoog draagvermogen waardoor u moeiteloos appartementsgebouwen tot 8 verdiepingen hoog kunt bouwen.


Een uitgekiende configuratie bij de planstudie zorgt voor een geoptimaliseerd materialengebruik en een hoog plaatsingsrendement. Wie bouwt met CELLU-SYS bespaart al snel tot 25% op de buitenwanden.

 

Maak kennis met het project La Chartreuse in Luik waar het bouwconcept CELLU-SYS werd toegepast.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email