Granol'therm: gevelisolatiesystemen voor nieuwbouw en renovatie

Cantillana
Cantillana

Met Granol’therm gevelisolatie beantwoordt Cantillana aan de verwachtingen van de veeleisende bouwheer: energiebesparende gevelisolatiesystemen voor alle types projecten en met een brede waaier aan esthetische mogelijkheden.

Economie & ecologie

Om energie te sparen is isoleren de meest voor de hand liggende oplossing. Vanwege de hoge energiebesparing die u met gevelisolatie bereikt, behoort deze investering wellicht tot één van de meest milieuvriendelijke maatregelen. De investeringskosten zijn belangrijk, maar u vermindert onmiddellijk de verwarmingskosten, krijgt er een hogere wandtemperatuur en daarmee meer wooncomfort voor terug. Door een forse vermindering van de verwarmingskosten kan de investering in een beter geïsoleerde woning snel of relatief snel terugverdiend worden. Daarnaast bestaan er  verschillende premies en subsidies waarmee de verschillende overheden (federaal, gewestelijk, provincie, gemeente) maar ook de netbeheerders isoleren financieel ondersteunen.

 

Huishoudens gebruiken ongeveer de helft van alle energie. Het grootste deel hiervan, namelijk 50% van het energieverbruik van een woning, is toe te schrijven aan verwarming. Naast een vermindering van uw energiefactuur zorgt gevelisolatie dus ook voor een verlaging van uw ecologische impact.

Multifunctioneel

Gevelisolatie wordt niet alleen toegepast in nieuwbouw maar ook bij renovaties. Granol’therm omvat 6 hoogwaardige systemen die een bruikbare oplossing bieden voor  elke gevel. Meer details vindt u onderaan in de brochure “Cantillana Granol’therm Gevelisolatiesytemen Overzicht”.

Esthetisch afwerking

Voor de afwerking van het gevelisolatiesysteem hebt u de keuze uit minerale (Granicem®) of kunstharsgebonden pleisters (Granosil®). Minerale pleisters zorgen voor een ruwer oppervlak en een mat & natuurlijk uitzicht aan de gevel terwijl kunstharsgebonden pleisters voor een strak en glad oppervlak zorgen.

Beide pleistertypes zijn in vele kleuren beschikbaar:

  • Granosil® : bekijk hier de kleurenkaart met de 150 standaardkleuren van de kunstharsgebonden pleisters. Hierbij bestaat de keuze uit verschillende structuren (gekrabd of gerild), verschillende korrelgroottes (1 tot 5 mm). Granosil is zeer sterk waterafstotend maar tegelijk zeer dampopen. Door hun algenwerend karakter zijn Granosil sierpleisters zeer goed bestand tegen omgevingsverontreiniging. Granosil sierpleisters worden steeds in een dunne laag aangebracht, zowel manueel of machinaal. Hiervoor moet de ondergrond eerst uitgevlakt zijn, door middel van een onderlaagpleister.
  • Granicem® : bekijk hier de kleurenkaart met de 48 standaardkleuren van de minerale pleisters. Onze gevelpleister is waterwerend. Vanaf 12 mm laagdikte is een waterdichte bescherming van de gevel verzekerd. Granicem gevelpleisters staan bekend om hun ademend vermogen, hebben een zelfreinigend effect en zijn zeer duurzaam. Deze minerale gevelpleister kan op verschillende manieren afgewerkt worden: traditioneel gekrabd, vlak opgeschuurd of ruw gespoten. Hij wordt manueel of machinaal aangebracht in één laag met een gemiddelde laagdikte van 13mm. Doorgaans wordt Granicem rechtstreeks op de drager verwerkt, waarbij kleine oneffenheden in de ondergrond worden opgevangen.
­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email