De Brakel® Optima is de meest energiezuinige kleppenventilator voor rook- en warmteafvoer en ventilatie. De Optima levert een optimale bijdrage aan de brandveiligheid, het comfort én de energiehuishouding van een pand en is dan ook helemaal op zijn plaats in een duurzaam gebouw.

 

In tegenstelling tot andere kleppenventilatoren is de Brakel® Optima volledig thermisch gescheiden. Niet alleen de kleppen, maar ook de base met gootconstructie is thermisch onderbroken. Daarmee worden de voordelen van een kleppenventilator gecombineerd met de unieke prestaties van een dubbelklepsysteem.

 

 

 

Ongeëvenaard in isolatiewaarde en lucht- en waterdichtheid

De Optima levert opvallende prestaties. De kleppenventilator heeft een zeer hoge luchtdichtheid bij een druk van 600 Pa en voldoet daarmee ruim aan de hoogste klasse 4 volgens EN 12207. Het luchtlekverlies bij 50 Pa bedraagt 0,21m3/uur/m2. Deze waarde is ongeëvenaard. Ook op andere fronten scoort de Brakel Optima goed. Hoge isolatiewaarden vanaf 1,0 W/(m2·K) worden bereikt, afhankelijk van type en uitvoering.

 

Waterdichtheidtesten tot 1050 Pa volgens EN 12208 - vergelijkbaar met orkaankracht met een windsnelheid van 144 km/uur – wijzen uit dat de kleppenventilator de hoogste lucht- en waterdichtheid in de markt heeft!

 

Dit filmpje illustreert de prestaties van de Optima tijdens de sneeuwlasttest:

 

 

Met het comfort van daglicht

In een lichtdoorlatende uitvoering geven de brede kleppen met een h.o.h-afstand van 400 mm het daglicht vrije toegang en zorgen voor een mooie lichtspreiding en een esthetisch design. De Brakel Optima is daardoor ook uitermate geschikt voor gebouwen met hoge eisen op het gebied van daglichttoetreding en comfort.