Lezing: NLEM2N (CH)

Plaats: Kunstencentrum STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven: Google Maps»
Tijdstip: 15-11-2012, 20u00–23u00
Organisator: Stad&Architectuur
Website: http://www.stadenarchitectuur.be/#/nl/artikel/2/107
NLVoor EM2N is architectuur een constante zoektocht naar de mogelijkheid om de werkelijkheid te vervormen. Hun ambitie is erop gericht architectuur uit te oefenen die op het toppunt van haar tijd staat.

Zij vinden dat we zonder enige uitzondering het hier en nu moeten aanvaarden en het heden actief moeten confronteren om zo een relevante bijdrage te leveren aan de maatschappij.EM2N wil architectuur voortbrengen die zowel krachtig als persoonlijk is, architectuur die in staat is om haar eigen karakter te ontwikkelen. Ze linken positieve en negatieve ruimten aan elkaar en geven architectuur een uitgebreid volume, hetgeen ze ‘metacubage’ noemen. Het eindresultaat van hun projecten kan tegengestelde gevoelens opwekken bij het publiek, en dit is geen probleem voor hen. Men kan hun architectuur haten of ervan houden, maar ze mag niemand onverschillig laten.Belangrijke recente realisaties zijn onder andere het Cultuur- en Congrescentrum, Thun (SUI), 2011, ‘Im Viadukt’ – Renovatie van Viaductbogen, Zürich (SUI), 2010, het City Garden Hotel in Zug (SUI), 2009 en de uitbreiding van de kantoren van Public Record Basel-Landschaft in Liestal (SUI), 2007. Planning en constructiewerken zijn begonnen aan onder meer de nieuwe campus van de Universiteit voor Toegepaste Wetenschap en Kunsten in Zurich (SUI) sinds 2006, het Zwitserse Filmarchief in Penthaz (SUI) sinds 2007 alsook gebouwen in Ordos, Parijs en Praag.EM2N met Mathias Müller (1966) en Daniel Niggli (1970) heeft 60 medewerkers die werken aan projecten en wedstrijden in Zwitserland en elders.
« Bekijk alle evenementen   Sla op in mijn agenda »

PER MAAND

Volg Bativox

Zoek bouwproduct

Doorzoek met één druk op de knop de websites van meer dan 1,000 Belgische bouwproducenten. Dé snelste weg naar het product dat u zoekt.

Upcoming events

MATEXPO 2021

Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk, België
Lees meer»


PREFAB 2021

Brabanthallen, Diezekade 2, 5222 AK Den Bosch, Nederland
Lees meer»


Bekijk alle evenementen »