Masterbloc, toekomstgericht alternatief voor klassieke betonsteen

1024x768
Carbstone 4 square 1024x1024
1024x768

Deze betonblokken zijn geproduceerd zonder cement en CO2 dient als bindmiddel, wat revolutionair is. Masterbloc kan gebruikt worden als duurzame binnen- en buitenmuurstenen met CO2 als bindmiddel, dankzij de Carbstone technologie. Het gebruik van cement bij de fabricatie van de betonblokken is hierdoor niet meer nodig. Zowel voor utilitaire, industriële als residentiële projecten kunnen deze betonblokken worden ingezet.

Wat is nu die carbstone-technologie?

De carbonatatie-technologie, ontwikkeld door Orbix, is het natuurlijk proces waarbij calciumhoudende materialen reageren met koolstofdioxide en transformeren in calciumcarbonaat of ook wel kalksteen genoemd. Deze kalksteen is wereldwijd terug te vinden in onze ondergrond en een belangrijke bron van natuurlijke CO2 opslag.

3 troeven maken Masterbloc interessant:

  • CO2-negatief: de Carbstone bouwblokken nemen CO2 op en stoot CO2 niet af. Ook CO2 uit de lucht, zullen de blokken vasthouden.
  • Cradle-to-Cradle: Carbstone bouwblokken zijn 100% recycleerbaar door het opnieuw gebruiken van metaalslakken. Bij sloop vermaalt men de blokken tot zand en grind.
  • Hoge druksterkte : Na de plaatsing van de bouwblokken halen de blokken CO2 uit de lucht, wat zorgt dat ze harder en harder worden en een hoge druksterkte krijgen.

Naast CO2 is er ook een bron van calciumoxide nodig, hier in de vorm van metaalslakken. Deze metaalslakken zijn het bijproduct afkomstig uit de staalproductie die telkens worden gerecycleerd om het metaal en grind te recupereren. Wat overbleef had voorheen geen industrieel nut maar met het patent komt daar nu dus verandering in. Aan de metaalslakken wordt CO2 toegevoegd en ontstaat zo een nieuw alternatief van betonblok: Masterbloc

Wil je meer weten over de verschillende toepassingen van Masterbloc? Vul het formulier in en je ontvangt meer informatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email