Betafence plaatst afrastering mét detectiesysteem rond het zonnepaneelpark te Tisselt

Betafence
Betafence
Betafence

 Meer dan 4500 panelen telt het zonnepaneelpark dat SolarAccess bouwde op een afgelegen braakliggend terrein in Tisselt, deelgemeente van Willebroek. Een enorme investering! De verzekeringsmaatschappij stelde strenge beveiligingsvereisten voor dergelijke kostbare installatie. Permanente bewaking behoorde niet tot de mogelijkheden en dus ging SolarAccess te rade bij Betafence.

 

Eén van de Betafence-specialiteiten is de perimetrische beveiliging van industriële en openbare terreinen, kortom gevoelige sites. Voor het zonnepaneelpark in Tisselt kwam Betafence met een doeltreffende totaaloplossing: afrastering, draaipoort en detectiesysteem. De combinatie van Plasitor, Robusta en Secura Pulse leverde een beveiligingssysteem op met de beste prijs-kwaliteitverhouding. 

 

Plasitor

 

Voor de afrastering werd geopteerd voor het efficiënte Plasitor. De 2 meter hoge omheining bestaat uit geweven gaas met ruitvormige mazen. De harde kerndraden maken de mazen uitermate vormvast. Het vlechtwerk is erg veerkrachtig dankzij de geweven draden. Zijn lange levensduur dankt Plasitor aan de verzinking van de draad en de extra beschermlaag van duurzaam PVC. Een Plasitor-afrastering is makkelijk te plaatsen; een onmiskenbare troef wanneer een groot terrein zoals dat in Tisselt omsloten moet worden.

 

Robusta

 

Onderhoudsmensen betreden het zonnepaneelpark via de dubbele Robusta-draaipoort. Met 2 meter heeft deze dezelfde hoogte als de afrastering. Kader, vierkante spijlen en palensysteem vormen een bijzonder stevig geheel. De afstand tussen de spijlen bedraagt 110 mm, terwijl de poort ook voorzien is van een veiligheidsslot. Robusta-poorten zijn CE-gemarkeerd en werden goedgekeurd voor toepassing in veeleisende industriële omgevingen.

 

Secura Pulse

 

Zowel de poort als de afrastering werden over de hele lengte bovenaan uitgerust met Secura Pulse-spanningsdraden, wat de totale hoogte van de omheining in Tisselt op 2,60 meter brengt. Het Secura Pulse-detectiesysteem vormt een barrière die tegelijkertijd afschrikt en detecteert. Wanneer een indringer in aanraking komt met de spanningsdraden krijgt hij een waarschuwende schok (7000 volt). Probeert hij hierna vooralsnog over de omheining te klimmen of knipt hij de schrikdraden door, gaat er automatisch een alarmsignaal naar de centrale. In Tisselt werd de centrale geïnstalleerd door Ceratec Electrotechnics.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email