Een echte blikvanger voor de wand zijn de Kavalas stapelstrips. Deze grijze leisteen met kleuraccenten (wit, geel, bruin, …) en een natuurruw oppervlak is afkomstig uit het Griekse Kavalas. Deze ruwe blokken kunnen op elkaar gestapeld worden en vormen zo een originele wandbekleding die bijzonder slijtvast is en zelfs buiten kan worden gebruikt.

Bij het plaatsen van deze stapelwand is het noodzakelijk dat de draagsteunen als volgt zijn samengesteld:

  • Volle beton van courant granulaat;
  • Volle beton van expansieklei, gestort of geprefabriceerd van 2 à 3 maand oud, bepleisterd met een waterdichte cement- of bestaardmortel;
  • 3 weken oud metselwerk bepleisterd met een waterdichte cement- of bastaardmortel.

Daarnaast dient men rekening te houden met de vlakheidstolerantie, nl. kleiner zijn dan 5 mm onder de regel van 2 m lang en vervolgens 2 mm onder de regel van 20 cm.

De vloerder dient –vooraleer de plaatsing aan te vatten- samen met de bouwheer en/of architect de strips (in droge toestand) te controleren op eventuele afwijkingen tegenover de monsters. Men mengt het materiaal voor de plaatsing, om een harmonieuze verdeling van kleuren en schakeringen van het gebruikte materiaal te bekomen.

Stapelstrips worden zowel binnen als buiten met BELTRAFLEX (max 1,5 cm dik) geplaatst op een droge, effen, vetvrije en voldoende hechtende onderlaag. De ondergrond (waterdichte cementering) wordt eerst behandeld met BELTRAPRIMER om een goede hechting te garanderen.

De toegestane hoogte van de gevel met verlijming is maximaal 8 m (2 bouwlagen).

De bovenkant van de bovenste strips dient bij buitengevels beschermd te worden door een aangepaste afdekking: kroonlijst, kantlijst, noklood,...) opdat het regenwater niet tussen de ondergrond, de kleefcement en de stapelstrips kan infiltreren.