Met het oog op de steeds strengere eisen voor bouwers en verbouwers, pakt Belgisch marktleider in ramen en deuren BELISOL uit met een aluminium nieuwkomer waarin alle jongste innovaties werden samengebald. Resultaat is een absolute uitblinker op het vlak van isolatie, maar ook in levensduur, veiligheid én esthetiek.

 

Slank, strak en elegant

Ongeveer 30% van de Belgen kiest voor aluminium ramen, en de trend gaat opwaarts bij Belisol. De slanke profielen passen bij de hedendaagse architectuur, met vaak grotere glasvlakken waarvoor het sterke aluminium beter geschikt is. Met Holux gaat Belisol nog een stap verder. Het profiel vormt één uiterst strak geheel dankzij enkele innovaties. Zo vloeit het regenwater weg via verborgen kanaaltjes en zijn het beslag en de scharnieren vakkundig weggewerkt. Deurscharnieren en –krukken worden standaard in de kleur van de deur uitgevoerd, wat het Holux-gamma stijlvol en tijdloos maakt.

 

 

 

Geef inbrekers geen kans

Het Holux raamconcept maakt de woning ook meteen een heel stuk veiliger. Het opendraaiend gedeelte (vleugel) en het vaste kader liggen in hetzelfde vlak, wat het zeer moeilijk maakt om daar een voorwerp tussen te krijgen. Holux-deuren zijn standaard voorzien van drie dievenklauwen aan de scharnierzijde. In combinatie met de meerpuntssluiting met pen/haak kan de deur niet uit haar scharnieren geheven worden. Zowel aan de krukzijde als aan de scharnierzijde is de deur - in gesloten stand - steeds op 3 punten vergrendeld.

 

Uitzonderlijke isolatie

Met een Uw-waarde tot 0,9 poneert Holux een nieuwe standaard inzake isolatie. Het komt er vooral op aan om de verschillen in isolatiewaarde tussen de glasranden en het schrijnwerk te overbruggen. Belisol integreerde hiertoe de ‘warm-edge afstandhouders’ met een laag warmtegeleidingsvermogen. Die zorgen voor minimaal warmteverlies aan de randen van de beglazing, waardoor condensatie vermeden wordt. Bovendien verzekeren de EPDM glasdichtingen, een éénlaags synthetisch rubber, een uiterst duurzame bestendigheid tegen UV-stralen en extreme weersinvloeden.

 

Thermische isolatie op 4 niveaus

Chris Augustinas, Accountmanager bij Belisol legt uit: “Om aan ieders vraag te kunnen beantwoorden, hebben we 4 systemen ontwikkeld die telkens een stapje verdergaan in thermische isolatie. Het eerste Holux-systeem met oerdegelijk aluminium frame en dubbel glas vormt de basis. Holux 2 kreeg isolatiestrippen in het aluframe geschoven. Holux 3 heeft dit ook én is voorzien van drievoudig glas en een dikkere buitenglasdichting van 9 mm. Zo komt het glas meer naar binnen te staan, waardoor de isolerende waarde verbetert. Paradepaardje Holux 4 met drievoudige beglazing kreeg daarbovenop isolatie onder de glaslat, de zogenaamde isolatiekomma onder het glas.”

 

Holux: vier varianten

Holux 1: dubbele beglazing met Uw tot 1,4

Holux 2: dubbele beglazing, Uw tot 1,2

Holux 3: drievoudige beglazing, Uw tot 1,1

Holux 4: drievoudige beglazing, Uw tot 0,9

 

Levensduur: meer dan 2 generaties

“Het eerste wat je vandaag doet als je een ouder huis koopt of verbouwt, is de ramen en/of deuren vervangen”, stelt bestuurder Patricia Alen. “Dat is een flinke investering, en daar staan dan ook terecht heel wat eisen tegenover. We willen er met al onze innovatiekracht voor zorgen dat als je vandaag nieuwe ramen plaatst, zelfs je kleinkinderen er nog plezier van hebben. Met Holux ontwikkelden we een compleet nieuw concept en sluiten we aan bij de absolute top van Europese producenten.”

 

Proces van a tot z in de hand

Belisol ontwikkelde het Holux profiel in de eigen productiesite van Beliworks in Overpelt. Met het nieuwe profiel stoot het aluminium gamma door tot de absolute Europese top. Het bedrijf investeerde de laatste jaren fors in de vernieuwing van het machinepark en de site. “Maar een raam is op alle vlakken maar zo performant als zijn plaatsing. Daarom houden we liever het hele proces in eigen hand, van opmeting tot productie en plaatsing”, besluit Patricia Alen.

 

Holux is verkrijgbaar in alle RAL kleuren, ook met verschillende kleuren aan de binnen- en buitenkant. Het profiel is 100% kleurvast dankzij de poedercoating die uitgehard wordt onder hoge temperatuur.

 

Meer info www.belisol.be/holux