Last van vocht in huis ?

Vooral in het najaar en in de winter ontstaan vochtproblemen in huis. Dit leidt tot een ongezond binnenklimaat. Als expert in vochtwering helpt BEAL je om je huis efficiënt en duurzaam te wapenen.

Impact van vochtproblemen

Vocht in huis is normaal – we ademen, douchen, koken, wassen… – maar te veel vocht is nefast voor je woning én kan gezondheidsproblemen uitlokken. Zo werkt een te hoge luchtvochtigheid allergie en astma in de hand. Uit een Europese studie* blijkt dat één op de zes personen in een ongezond binnenklimaat leeft. Wij Belgen doen het maar nipt beter met één op de acht.

De impact van vochtproblemen is niet te onderschatten: beschadiging van muren, aantasting van materialen (pleister, schilderwerk, hout), warmteverlies, vorming van schimmel, een muffe geur… Vochtproblemen zijn vaak ook hardnekkig, waardoor ze vroeg of laat opnieuw opduiken als je ze niet efficiënt aanpakt. Met het waterafstotende assortiment CAPILASIL heeft het Belgische bedrijf BEAL een allround oplossing voorhanden waardoor vocht geen kans maakt.

*Bronnen: Belga, mei 2017 (conclusies van een rapport dat is opgesteld door drie onafhankelijke onderzoekscentra en agentschappen, en op basis van de statistieken van Eurostat en de OESO. Voor deze enquête werden 12.000 Europeanen ondervraagd. Eveneens gebaseerd op meer dan 200 wetenschappelijke publicaties.)

Wat is het verschil tussen oppervlaktevocht en opstijgend vocht?

Enerzijds is het belangrijk om vocht vast te stellen. Anderzijds is het achterhalen van de precieze oorzaak cruciaal. Het doel is dus om te bepalen of het gaat om:

  • opstijgend vocht (bv. kelder neemt water uit ondergrond op)
  • oppervlaktevocht (bv. muur blootgesteld aan stortregen)
  • condensatie (bv. koudebruggen, slechte verluchting of gebrekkige isolatie).

Schakel een expert in bij twijfel.

Beal kan je helpen bij opstijgend vocht via injectie

Schimmelvlekken? Loskomende plinten? Afbladderende verf? Dan is de kans groot dat je woning met capillair of opstijgend vocht kampt. Je muur is als als een spons – de poriën of capillairen van het metselwerk absorberen vocht uit de grond en doen het opstijgen. Een waterafstotende barrière is hier de oplossing. Door CAPILASIL te injecteren in de muur (er worden op regelmatige afstand gaatjes onderaan de muur geboord) drogen de muren en bescherm je ze tegen opstijgend vocht.

Beal kan je helpen bij oppervlaktevocht door impregnatie

Staat je gevel blootgesteld aan stortregen? Dan kan dat tot oppervlaktevocht leiden. Om je muren vochtwerend te maken, is een behandeling met impregnatie nodig. Je kan het CAPILASIL-product op de volledige gevel aanbrengen, met een borstel, van onderen naar boven. Behandel de voegen met twee lagen, meteen na elkaar aangebracht, zodat het product diep doordringt in de ondergrond.

Met CAPILASIL ontwikkelde BEAL een breed en compleet assortiment voor elke ondergrond – van baksteen en beton over blauwe hardsteen tot hout. Ook zijn er ecologische formules op waterbasis.

CAPILASIL heeft nog meer troeven in huis

Los van het opgelost vochtprobleem, kunnen de CAPILASIL-producten nog heel wat troeven uitspelen. Zo blijven de materialen ademen (geen condens aan de binnenzijde), vermindert het energiegebruik door verwarming (droge materialen hebben een betere thermische isolatie), voorkom je vorstschade (geen risico op scheurvorming), vermindert de mos- of schimmelvorming én blijven je muren langer schoon (stof en vuil kunnen niet binnendringen en verdwijnen bij de eerste regenbui).

Hoe is CAPILASIL verkrijgbaar? Enkele voorbeelden uit het gamma:

  • CAPILASIL 10, vochtwerend product op basis van gedearomatiseerde solventen (vanaf € 5,55/liter)
  • CAPILASIL HEH2O, ecologisch vochtwerend product op waterbasis (vanaf € 6,66/liter)

Wilt u meer informatie ontvangen over het CAPILASIL gamma? Vervolledig het formulier en BEAL neemt met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email