BE-CERT, uw partner voor certificatie, keuring en metrologie

BE-CERT

De activiteiten van BE-CERT zijn relevant in het kader van de bouwkwaliteit.

Ten eerste,  is BE-CERT actief bij het verlenen van kwaliteitsattesten (certificatie) :

 De deskundigen van BE-CERT zullen u de weg wijzen langs alle verschillende etappes van attestering (CE) en vrijwillige certificatie (BENOR).

Deze certificatie door een onafhankelijke derde partij geeft vertrouwen ten opzichte van uw eigen conformiteits- en /of kwaliteitsverklaring van uw producten. BE-CERT biedt zijn diensten aan in de sector van stortklaar beton, metselmortel en hun bestanddelen (cement, granulaten, hulpstoffen,…) alsook van bouwkalk.

BE-CERT is op dit gebied een referentie-instelling op Belgisch en op Europees niveau. De werking van de certificatie wordt beheerd door multidisciplinaire bestuursorganen waarin alle actoren van de betrokken sector of van het betrokken product vertegenwoordigd zijn, als garantie voor onafhankelijkheid en onpartijdigheid.

Verbonden aan de certificatie, zijn de controles o.a. door onze eigen keuringsintstelling uitgevoerd :

Onze ervaren auditoren zullen uw kwaliteitssysteem beoordelen, wat een onontbeerlijke voorwaarde is voor de CE- of BENOR-markering van uw producten.

De keuringsafdeling is uw bevoorrechte partner bij de organisatie van uw monsternames die volgens de vereiste frequentie geanalyseerd moeten worden om zo uw markering te bekomen of te behouden.

We zullen ook zorgen voor een statistische beoordeling van de resultaten van de zelfcontroleproeven en externe controleproeven.

Vervolgens zal BE-CERT de periodieke controlebezoeken organiseren die opgelegd worden door de reglementen, afhankelijk van het soort gecertificeerd materiaal en het vereiste markeringsniveau.

Wenst u een monstername te organiseren op de werf om te garanderen dat de producten overeenkomstig een lastenboek zijn? Contacteer-ons.

De derde activiteit van BE-CERT is de metrologie, voor de calibratie van de meettoestellen :

Dankzij de tussenkomst van onze ervaren technici, krijgt u, op basis van een verslag, een grondige stand van zaken van de meetnauwkeurigheid en meetonzekerheid van uw toestellen. De meeste van onze diensten zijn geaccrediteerd. Wij kalibreren en verifiëren onder andere persen, weegschalen, thermostatische kamers, droogovens, zeven, ovens, luchtgehaltemeters, sclerometers, dynamometrische ringen, drukkrachtopnemers, …

Dankzij de snelle en efficiënte tussenkomst van onze technici ter plaatse, in België en in het buitenland of in ons eigen laboratorium zal de periode waarin u uw toestellen niet kunt gebruiken, zeer beperkt blijven.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email