Bayer: Science For A Better Life

Bayer is een wereldwijd opererende onderneming met kernactiviteiten op het gebied van gezondheid, landbouw en hoogtechnologische materialen uit polymeer. Als innovatief bedrijf zorgt het voor trends in research-intensieve sectoren.

 

Bayer wil met zijn producten en diensten de mens tot nut zijn en bijdragen tot een hogere levenskwaliteit. Tegelijkertijd creëert Bayer waarde via innovatie, groei en hoog winstpotentieel. Het concern staat voor duurzame ontwikkeling en erkent zijn rol als sociaal en ethisch verantwoordelijke ‘corporate citizen’. De bedrijfsdoelstellingen economie, milieuzorg en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn stuk voor stuk even belangrijk.

 

Voor meer informatie zie www.bayer.com

 

Bayer Antwerpen NV

Bayer Antwerpen NV werd in 1961 opgericht als eerste chemieonderneming in het noordelijk Antwerps havengebied en is daarmee «Pionier aan de Schelde». Het bedrijf produceert kunststofvoorproducten en hoogwaardige kunststoffen voor het deelconcern Bayer MaterialScience.

 

De producten van Bayer Antwerpen vinden toepassing in alle domeinen van het dagelijks leven. Het topproduct is polycarbonaat (Makrolon), waaruit cd's, dvd's, bedaking van stations, stadions en serres, auto- en computeronderdelen, motorhelmen en skibrillen enz. worden vervaardigd. Naast hightech kunststof polycarbonaat produceert Bayer Antwerpen NV ook aniline en polyether.

 

Bayer Antwerpen NV stelt 840 mensen tewerk en realiseerde een omzet van 993 miljoen euro.

 

Bayer MaterialScience NV

Sinds 1999 maakt het vroegere Axxis NV in het Belgische Tielt deel uit van Bayer MaterialScience. De onderneming in Tielt produceert jaarlijks enkele duizenden ton hoogwaardige polycarbonaatplaten, polyesterplaten, opake platen en hoogwaardige blend-materialen. Het bedrijf telt 140 medewerkers en is goed voor een jaaromzet van om en bij 80 miljoen euro.


Merken: MaterialScience
Overzicht van beschikbare informatie: 2 artikels, 0 bedrijfsvideos, 0 bestekteksten, 2 brochures, 0 CAD tekeningen, 0 certificaten, 0 handleidingen, 0 instructievideos, 2 technische fiches.