Vastgoed in de Ardennen: minder verkopen, stabiele prijzen

durbuy vastgoed ardennen

De vastgoedmarkt in de Ardennen zag in 2023 een daling van 12% in het aantal verkopen vergeleken met 2022, terwijl de mediaanprijs van een huis licht steeg met 0,7% tot 191.250 euro. Vlaamse kopers waren vooral actief in Rendeux, Manhay en Vresse-sur-Semois. De algemene trend in de vastgoedmarkt van Wallonië en Brussel was vergelijkbaar met een daling van respectievelijk 12,1% en 12,4%, terwijl Vlaanderen een sterkere daling van 16,9% zag.

De daling in verkopen wordt toegeschreven aan de economische omstandigheden, waaronder inflatie, hogere rentetarieven en strengere bankeisen voor kredieten. Ondanks de daling van de verkopen bleven de vastgoedprijzen stabiel. In de Ardennen hadden Durbuy, Houyet en Bièvre het grootste marktaandeel van verkopen, terwijl Tellin, Hotton en Rendeux het kleinste marktaandeel hadden.

De mediaanprijs van huizen in de Ardennen steeg met 0,7% in 2023, maar er waren aanzienlijke prijsverschillen tussen de gemeenten. Manhay was de duurste gemeente met een mediaanprijs van 267.500 euro, terwijl Hastière de goedkoopste was met een mediaanprijs van 103.000 euro. De prijs van huizen steeg het meest in Wellin (+23,7%), terwijl in Tellin de prijs van huizen daalde met 25,7%.

Vlaamse kopers waren in 2023 zeer actief in de Ardennen, vooral in Rendeux waar 66,2% van de kopers Vlaams was. Andere populaire gemeenten onder Vlaamse kopers waren Manhay, Vresse-sur-Semois, La Roche-En-Ardenne en Durbuy. Ciney had het laagste aandeel Vlaamse kopers met slechts 0,6%.

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....