Emmaüsparochie schrijft architectuurwedstrijd uit voor nieuwe kerk in Brugge

emmaus parochie nieuwe kerk design build

De Emmaüsparochie in Brugge nam enige tijd geleden al de beslissing om de vijf kerken die ze beheert in de deelgemeenten Sint-Andries en Sint-Michiels aan de eredienst te onttrekken en te verkopen. In de plaats daarvan zal de de Emmaüsparochie een nieuwe kerkcampus uitbouwen op grond die ze aankocht langs de Barrièrestraat in Sint-Michiels.

Design&Build wedstrijd voor campus met nieuwe kerk

Op het terrein van 5,000 m² langs de Barrièrestraat staat nu al hoeve 't Mussennest die vastgesteld is als bouwkundig erfgoed. De buitenkant van die hoeve moet omwille van haar erfgoedwaarde behouden blijven maar de binnenkant zal wel aangepakt worden. Op de nieuwe campus van de Emmaüsparochie komt er naast vergaderzalen en een secretariaat ook een gloednieuwe kerk.

Voor het ontwerp en de uitvoering van de nieuwe campus werd een Design&Build wedstrijd gelanceerd. Een jury onder leiding van de eerste Vlaamse Bouwmeester bOb Van Reeth zal het bouwteam selecteren dat  Design & Build-opdracht mag uitvoeren.

Het budget voor het totale project wordt geraamd op 9 miljoen euro, waarvan 6 miljoen euro voor de kerk en 3 miljoen euro voor de gemeenschapsinfrastructuur. De fondsen voor het project zullen komen uit de verkoop van een aantal van de kerken die aan de eredienst onttrokken zullen worden.

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....