Gold Rush Volvo graafmachine op MATEXPO2021

volvo gold rush graafmachine matexpo

Wist je dat je dit jaar op MATEXPO, de vakbeurs voor bouwmaterieel, die van 8 tot en met 12 september doorgaat in Kortrijk Xpo, de Gold Rush Volvo graafmachine kan bewonderen?

Gold Rush is het programma op Discovery waarin moderne goudzoekers in Canada hun geluk beproeven. In tegenstelling tot hun illustere voorgangers in de 19de eeuw, gaan de moderne goudzoekers aan de slag met moderne graafmachines. Ter gelegenheid van het 10de seizoen van het populaire TV-programma ontwierp Volvo een speciale editie van zijn EC200E graafmachine.

Bepaalde onderdelen van de graafmachine van meer dan 20 ton werden met maar liefst 9 liter goudverf beschilderd. Daarvoor hadden 4 specialisten maar liefst 140 uur nodig maar het resultaat is dan ook indrukwekkend.

Op de zijkant van de EC200E prijkt het "Gold Rush"-logo en op de bestuurderszetel werden met gouddraad de handtekeningen van de sterren van het tv-programma (Tony Beets, Parker Schnabel en Rick Ness) geborduurd.

Verkocht voor het goede doel aan …

Vorig jaar werd de bijzondere graafmachine in Florida geveild voor 290,000 dollar. Het geld werd gedoneerd aan 2 goede doelen. Toen al bleek dat het hoogste bod uit … België kwam! De nieuwe eigenaar blijkt Mathieu De Baere, aannemer van boswerken uit Knesselare, te zijn. In samenwerking met fabrikant Volvo Construction Equipment zorgt hij er nu voor dat de unieke graafmachine op beurzen te zien is. Als hevige fan van Gold Rush heeft De Baere zelf trouwens ook de intentie om aan Gold Rush deel te nemen. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....