Winnaars MATEXPO Awards 2021 bekend

doosan transparante laadbak

Op 8 september 2021 werden de winnaars van de MATEXPO Awards 2021 bekendgemaakt. MATEXPO, is de vakbeurs voor bouwmaterieel, die van 8 tot en met 12 september doorgaat in Kortrijk Xpo en waar je de materialen en diensten van meer dan 300 exposanten over een oppervlakte van 135,000 m² kan ontdekken.

Uit de 9 genomineerden koos een jury 3 laureaten verspreid over 3 categorieën.

Winnaar van de Innovation Award Powered by ING

De winnaar van de "Innovation Award Powered by ING" ging naar de transparante laadbak voor wielladers van DOOSAN.

De transparante laadbak van Doosan is een volledig geïntegreerd systeem waarmee de bestuurder van een wiellader de blinde hoeken voor de bak op de machine kan zien via de monitor in de cabine. Het gepatenteerde systeem registreert beelden aan de voorzijde van de wiellader met twee camera's gemonteerd aan de boven- en onderzijde van de machine en toont de gecombineerde beelden in realtime op de monitor in de cabine met behulp van een gebogen projectiemethode.

De 2de prijs ging naar de verwisselbare en recycleerbare boorkroon ProsecO 430 ontwikkeld door Olivier & ProFound. De 3de prijs ging naar de ZenergiZe LithiumIon energieopslagsysteem van Atlas Copco.

Winnaar van de Green Award

De mobiele stadsbatterij "Power Booster" van Near grid Solutions ging aan de haal met de "Green Award". De Power Booster is een alternatief voor dieselgroepen op werven. Voor bouwwerven is het steeds moeilijker om zwaar materieel zoals torenkranen aan te sluiten op het net. De Power Booster van Near grid solutions wordt door de netbeheerder wel toegestaan omdat de Power Booster een mobiele stadsbatterij is die men aansluit op het laagspanningsnet van 400 V 3 fasen 25 A. De batterij levert het hoge elektrische vermogen voor de torenkraan en werfmachines en tankt bij van het net, zodra dit kan, met een laag elektrisch vermogen. De Power Booster is even snel en vlot inzetbaar als dieselgroepen, maar heeft niet de nadelen ervan. Het is een betrouwbare, duurzame oplossing, stil en flexibel, met bewezen track record.

De 2de plaats was voor de Reviv’Oil hydrauliekoliebeheer van Manitou. De 3de plaats werd ingenomen door de H2 Dual Fuel Techniek van de Firma Luyckx.

Winnaar van de Safety Award

Ook in deze categorie ging de transparante laadbak van de wiellader van DOOSAN aan de haal met de eerste prijs. De 2de en 3de prijs gingen naar respectievelijk de doorslijper met beschermkap tegen terugslag van Husqvarna Construction en de Stabilisatieblokken van CGK Group.

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....