Ontdek de praktische handleiding voor ontwerpers en opdrachtgevers voor circulaire schoolgebouwen

scholenvoormorgen giloV1
scholenvoormorgen mockup
scholenvoormorgen vlinderV2

Hoe bouw je een school van de toekomst? Wetende dat scholen tegenwoordig te kampen hebben met capaciteitsproblemen. Maar zal dit zo blijven? Wat bij inkrimping? Kan een schoolgebouw vlot van functie wijzigen. Het is de kunst om gebouwonderdelen te bepalen die permanent zijn en andere aanpasbaar.

Na de vele schoolprojecten die Groep Van Roey realiseerde in de laatste jaren, was de tijd rijp om deze praktijkervaring te delen. In samenwerking met VUB Architectural Engineering, WTCB, VITO en UAntwerpen en met de financiêle steun van Vlaanderen Circulair, werd een praktische handleiding uitgewerkt voor ontwerpers, ontwikkelaars en investeerders van schoolgebouwen.  

De handleiding brengt de wetenschappelijke kennis van VUB Architectural Engineering en de praktijkervaring van groep Van Roey samen. Bij de ontwikkeling van de beknopte gids voor het ontwerpen en realiseren van scholen ondersteunde VUB Architectural Engineering het bouwteam groep van Roey – Compagnie-O Architecten tijdens het ontwerptraject van de school De Kaart in Brasschaat.

Je krijgt zicht hoe je in ontwerp nadenkt over de mogelijkheden van ruimtes, de keuze van circulaire materialen waardoor aanpassingen zonder veel kap- of breekwerk kunnen gebeuren, hoe technieken kunnen geclusterd worden en steeds toegankelijk of uitbreidbaar zijn.

Via deze link kan je deze praktische gids gratis downloaden.

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....