Groen licht voor nieuwe Leuvense woonbuurt Burenberg

burenberg leuven 2
burenberg leuven
burenberg leuven 3

Het Leuvense stadsbestuur gaf onlangs haar goedkeuring voor de duurzame woonwijk Burenberg. De nieuwe wijk komt op de plaats van de voormalige Acco-drukkerij aan de Brusselsestraat en zal een brede waaier aan woonmogelijkheden omvatten: gezinswoningen, sociale appartementen, appartementen, co-living kamers, een woonzorgcentrum, studentenkamers en kamers voor beschut wonen.

Het nieuwe masterplan omvat naast de voormalige Acco-site ook het voormalige kloostergebouw van de Broeders van Liefde en enkele aanpalende eigendommen, waaronder drie historische arbeiderswoningen in de Goudsbloemstraat. Het masterplan is van de hand van het Leuvense ontwerpbureau BUUR. Voor de uitwerking werd ook een beroep gedaan op POLO Architects, aNNo Architecten, OYO Architects en C+S Architects.

De eyecatcher van de nieuwe wijk is ongetwijfeld de publieke parktuin van 4600 m² die midden in de nieuwe wijk komt te liggen. Het park zal publiek en vanuit verschillende richtingen toegankelijk zijn.

Duurzaamheid centraal

Projectontwikkelaar ION wil vooral zijn stempel drukken door sterk in te zetten op duurzaamheid. Zo komt er een geothermisch warmtenet zodat de wijk zonder fossiele brandstoffen verwarmd kan worden. Om het streefdoel van een energieneutraal project te halen zal er ook ingezet worden op o.a. zonnepanelen.

De werken starten in het najaar van 2021 en de eerste wooneenheden zouden in 2024 opgeleverd worden.

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....