Op dinsdag 8 september 2020 gaven citydev.brussels, en de ontwikkelaars Futurn en Inclusio het startschot voor een nieuw gemengd project op een site van 2.55 ha aan de Haachtsesteenweg 1475 in Haren. De vroegere vestiging van Orchestra-Prémaman zal er plaats maken voor 123 nieuwe woningen die via sociale verhuurkantoren op de markt gebracht zullen worden, een kmo-park van 7,575 m² met kleine eenheden die Futurn zal verkopen en een kmo-park van 7,575 m² met ateliers en ruimten voor productieactiviteiten die citydev.brussels onder haar voorwaarden zal verhuren.

Combinatie nieuwbouw & renovatie

Op de huidige site staat een grote opslagplaats (± 15,000 m²), bijhorende kantoren (± 2,000 m²) en een showroom (± 1,400 m²). De kavel langs de Middelweg, die de Haachtsesteenweg met het station van Haren verbindt, is bijzonder goed gelegen: op wandelafstand van twee NMBS-stations en vlak bij de luchthaven en belangrijke verkeersassen.

De oude opslagplaatsen gaan niet volledig tegen de vlakte. Het woongedeelte komt waar nu de kantoren zijn. Die worden daarvoor gedeeltelijk afgebroken. Voor het kmo-park van Futurn wordt een groot deel van de andere gebouwen gerenoveerd. Tot slot wordt het kmo-park van citydev.brussels een mix van gerenoveerde en nieuwbouwruimten.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn nog altijd erg veel bedrijven op zoek naar atelierruimten. Daar speelt NorthCity op in. Kmo’s krijgen er een gevarieerd aanbod. Kopen of huren? Aan hen de keuze. De ruimten zijn bovendien moduleerbaar. Dat maakt NorthCity helemaal op maat van de bedrijven.