New York experimenteert met betaalbare kwalitatieve huisvesting

Bativox
Bativox
Bativox

Net zoals andere grootsteden kampt New York in toenemende mate met een gebrek aan betaalbare kwalitatieve huisvesting. Om oplossingen te vinden organiseerde toenmalig burgemeester Bloomberg een ontwerpwedstrijd voor micro-appartementen: adAPT NYC. Het was de bedoeling om nieuwe betaalbare kwalitatieve woonconcepten uit te werken bestemd voor 1 à 2 personen. Het winnend project “My Micro NY” van de hand van nARCHITECTS wordt binnenkort opgeleverd.

Hoogste modulair gebouw in Manhattan

My Micro NY wordt het eerste gebouw met microappartementen in New York. Het project telt 3250 m² woonoppervlak, verdeeld over 55 appartementen met een oppervlakte van 23 tot 35 m². Elk appartement heeft een kitchenette, een gecombineerde leef- en slaapruimte, een badkamer, een WC en opslagruimte in het plafond. Daarnaast is ook gedacht aan gemeenschappelijke voorzieningen zoals een fitnessruimte, een kleine lounge, een gemeenschappelijk dakterras, een fietsenstalling,….

De modules bestaan uit een stalen frame afgewerkt met betonnen platen. Ze werden eerst geprefabriceerd op een industrieterrein en vervolgens gestapeld tot een negen verdiepingen tellende woonblok.

Een deel van de units wordt onder de marktprijs aangeboden binnen een huurprijsvork van 950 tot 1,492 dollar. De overige appartementen starten vanaf een huurprijs van 2,000 dollar en dat is voor New York een koopje in vergelijking met de mediaan huurprijs van 3,400 dollar.

­

2-wekelijkse nieuwsbrief

Blijf online én gratis op de hoogte van de nieuwste bouwproducten, economisch nieuws uit de bouw, de actuele bouwwetgeving, premies, projecten,....