Office Kersten Geers David van Severen heeft de architectuurwedstrijd voor het omroepgebouw van de Zwitserse Franstalige omroep Radio Télévision Suisse (RTS) gewonnen. Ze haalden het daarbij van gerenommeerde collega’s waaronder Bernard Tschumi Architects, Diller Scofidio, Lacaton et Vassal Architectes,…

Het ontwerp bestaat uit vier blokken die de oppervlakte structureren. Aan die blokken hangt op 6 meter hoogte een ringvormige band met de voorzieningen voor de omroep. De vrije ruimte onderaan is open voor het publiek. Naast omroepfuncties bevat het gebouw ook een restaurant en een mediatheek.

©2014 Uitzending "Couleurs locales" van 30 oktober 2014, RTS
 

Naast de originaliteit van het ontwerp apprecieerde de jury, onder leiding van professor Luca Ortelli, de perfecte inpassing van het ontwerp in de omgeving. Het nieuwe omroepgebouw komt  immers op de universitaire campus van de EPFL (Ecole Polytechnique de Lausanne) en de UNIL (Université de Lausanne) en zal daar het gezelschap hebben van het Rolex Learning Center (van de hand van het Japanse architectenteam SANAA) en het bijna afgewerkte “Under One Roof” van de Japanse Kengo Kumo. De ligging werd door de omroep expliciet gekozen om met de universtiteiten samen te kunnen werken op het gebied van digitale platformen, afstandsonderwijs,…