PCI Pecilastic U van BASF, afdichtings- en ontkoppelingsstrook onder keramiek, mozaïek en natuursteen

BASF Construction Chemicals

De bouwdivisie van BASF ontwikkelt chemische systemen en producten voor de installateur.  PCI staat voor tegellijmsystemen en bouwchemische producten voor bouwprofessionals. Dit uitgebreid assortiment, gebaseerd op de nieuwste technologische ontwikkelingen biedt voor elke toepassing een geschikt product:  het gehele scala van primers, egalisatiemortels, waterdichtingssystemen en XPS-hardschuimplaten tot tegellijmen, voegmortels en kitten. Aangevuld met o.a. aangiet- en betonreparatiemortels, kleurstoffen, vezels, ontkistingsoliën en reinigingsmiddelen.

 

PCI Pecilastic U

PCI Pecilastic U, de nieuwste telg uit het PCI gamma staat voor een nieuwe flexible afdichtings- en ontkoppelingsstrook voor vloeren onder keramiek, mozaïek en natuursteen. De matten zorgen eveneens voor een geluidsreductie (8 dB volgens de Duitse norm). U bespaart tijd want reeds kort na het aanbrengen van de mat door middel van verlijmen op de ondergrond kan keramiek of natuursteen op de mat worden verlijmd. De bijzondere structuur van de matten reduceert het lijmverbruik met als resultaat een besparing op lijm en arbeidstijd (afhankelijk van de gebruikte tegellijm betreft het een (lijm)kostenbesparing van 30 tot 50% in vergelijking met vergelijkbare matten).

 

Door de unieke opbouw van de mat kan deze ook op nog relatief vochtige ondergronden worden aangebracht, zoals op dekvloeren zodra deze beloopbaar zijn en op anhydrietvloeren bij een vochtgehalte tot 2%. Verder is toepassing op gemengde ondergronden en bijvoorbeeld houtspaanplaat mogelijk.

 

 

Enkele eigenschappen op een rij:

 

  • waterdicht : beschermt vochtgevoelige ondergronden.
  • scheuroverbruggend : ook bij scheuren in de ondergrond die later ontstaan.
  • flexibel : vangt spanningen, ondergrond-vervormingen en temperatuurwisselingen op.
  • gebruiksklaar : de afdichtingstrook PCI PECILASTIC U wordt op de ondergrond gelijmd.
  • snelle voortzetting van werkzaamheden : na het verlijmen van de afdichtingstrook kan meteen keramiek of natuursteen worden aangebracht.
  • geluidsreducerend : het ruimte- en contactgeluid van de gelijmde keramiek of natuursteen wordt bij toepassing van PCI PECILASTIC U aanzienlijk verminderd.
  • Rol van 5 meter
  • Breedte 1 meter

 

Toepassingsgebied

PCI Pecilastic U kan niet alleen in droge en natte binnenruimtes (met niet drukkend water, geen zwembaden dus)  worden toegepast maar ook buiten zoals op balkons en terrassen. De mat is bestand tegen chemische belasting. De mogelijkheden voor verschillende ondergronden en de vereiste voorbehandeling vindt u terug in de technische fiche onderaan dit artikel.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email