Uiterst klein met enorm effect.

De modellen 118-128-138 zijn universele elektrische deuropeners. Met hun kleine, compacte design openen deze niet alleen deuren, maar ook nieuwe mogelijkheden.

 

U moet het uiteraard niet stellen zonder de bekende opties zoals signalisatiecontact, stationair contact, mechanische ontgrendeling en diode. Beide principes, zowel arbeidsstroom als ruststroom, zijn beschikbaar. Met de optionele plug-in kabel wordt het aansluiten kinderspel en bovendien vermindert de installatietijd.

 

Met model 118 kan de deur enkel worden geopend bij het geven van contact. Bij wisselstroom is een zoemend geluid hoorbaar. Bij gelijkstroom is er geen zoemtoon.


Andere modellen uit de reeks: Model 128 en Model 138

Dankzij de ontgrendelingsstift in het midden van de lip wordt de elektrische deuropener model 128 ontgrendeld door een pulscontact. Deze wordt pas weer vergrendeld na het openen en terug sluiten van de deur.

 

De elektrische deuropener  model 138 is vergrendeld zolang deze onder stroom staat. Bij stroomuitval of het uitschakelen van de stroom wordt deze ontgrendeld en kan de deur worden geopend.

 

Eén elektrische deuropener – meerdere sluitplaten.

De elektrische deuropeners zijn met een hele reeks van sluitplaten combineerbaar – zowel hoek- als vlakke sluitplaten. Deze reeks 118, 128 en 138 is ook beschikbaar in ProFix2. Tot op heden was het noodzakelijk om een uitsparing uit te frezen uit de omlijsting, om het uitdraaien van de lip toe te laten. De dagschoot was tevens vast en een bijstelling of correctie naderhand was bijna onmogelijk. Dat zorgde niet enkel voor een moeilijk af te werken deuromlijsting,  het kon er ook toe leiden dat de deur ofwel rammelde ofwel klemde na verloop van tijd.

 

De oplossing: ProFix – ontwikkeling van FaFix

ProFix combineert de FaFix elektrische sluitplaat met een ingebouwde dagschootgeleider.

 

Voordelen van ProFix:

o     De sluitplaten zijn links en rechts omkeerbaar – groot voordeel voor de voorraad

o     Combinatie van dagschootgeleider en FaFix : instelmogelijkheden op de exacte positie van de dagschoot

o     Optisch aantrekkelijk : bij gesloten deur is de sluitplaat niet meer zichtbaar

o     Geen beschadiging van de dichtingsrubber : de rubber in de deuromlijsting is niet meer doorgesneden.