Arcadis, de wereldwijd actieve ontwerp- en adviesorganisatie voor de natuurlijke en gebouwde omgeving, nodigt 25 studenten uit voor Terra Arcadia, een tweedaagse blik achter de schermen binnen het bedrijf. Masterstudenten uit technisch-wetenschappelijke studierichtingen krijgen een voorproefje van het dagdagelijkse leven van ontwerpers, ingenieurs, consultants en projectmanagers in een organisatie als Arcadis. Ze bezoeken een projectsite, maken kennis met senior projectleiders en managers, en nemen het in teams tegen elkaar op in een uitdagende case study. Op die manier ontdekken ze wat een job bij een internationaal ontwerp- en consultancybedrijf inhoudt.

"Kennisberoepen zoals ontwerp, engineering, consultancy en projectmanagement zijn interessante leeromgevingen voor starters. Het doel van Terra Arcadia is om studenten te laten kennismaken met de dagelijkse uitdagingen binnen in deze jobs. En dat is heel divers: onze 28.000 medewerkers werken aan de meest uiteenlopende grootschalige projecten wereldwijd.”

Wim Waterschoot, directeur human resources bij Arcadis

Bij de vorige editie van Terra Arcadia bezochten de deelnemers het nieuwe gebouw met datacentrum van Universiteit Gent, en de werf van de nieuwe snelweg A11 in Knokke-Heist. Deze keer krijgen de studenten een rondleiding op de spectaculaire site van Rive Gauche, een stadsvernieuwingsproject in Charleroi.

Maak kennis met Terra Arcadia 2015 en raak overtuigd!

 

Praktisch